Cum să faci o ciorbă uşoară şi răcoroasă, de vară. Reţeta unui preparat pe bază de agrişe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorbă de agrişe FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Ciorbă de agrişe FOTO Facebook.com/Mircea Groza

În funcţie de preferinţe, pentru ciorba de agrişe puteţi folosi diverse tipuri de carne, de la cea de pui şi ied, la cea afumată, de porc.

În bucătăria din Ardeal, influenţată de gastronomia maghiară, vara se obişnuieşte să se prepare ciorbe şi supe de fructe. Unul dintre cele mai simple preparate de acest fel îl reprezintă ciorba de agrişe, a cărui reţetă vine de la celebrul gastronom sălăjean, Mircea Groza.

Ingrediente: pulpe dezosate de pui, agrişe, smântână grasă, două gălbenuşuri, ulei, sare.

Puteţi înlocui carnea de pui cu carne de ied, cu slănină ori muşchi afumat de porc.

Dacă folosiţi carne de pui, optaţi pentru pulpe dezosate, le tăiaţi cubuleţe, pe care le presăraţi cu sare şi le căliţi mai apoi în ulei. Peste carnea friptă turnaţi apă caldă, în funcţie de cât de multă ciorbă vreţi să faceţi. Săraţi după gust şi lăsaţi să fiarbă până când bucăţile de carne s-au gătit.

Imagine indisponibilă

Între timp, spălaţi şi curăţaţi agrişele, îndepărtând codiţele. Când carnea e făcută, adăugaţi o farfurie plină cu agrişe, lăsând pe foc doar până când zeama dă un clocot. Dacă lăsaţi mai mult, agrişele se vor zdrobi.

ciorba de agrise cu pui foto mircea groza
Imagine indisponibilă

Dregeţi ciorba cu un amestec făcut din smântână grasă şi două gălbenuşuri, diluat treptat cu zeamă caldă.

Poftă bună!

Mai puteţi citi:

Cea mai simplă reteţă de salată de ouă. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat

Supă şi ciorbă cu limbă de vită. Secretele a două preparate delicioase, dezvăluite de un specialist în bucătărie tradiţională

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite