Cum faci chiftelele cu ciuperci. Deliciul culinar pe care trebuie să îl încerci

Cum faci chiftelele cu ciuperci. Deliciul culinar pe care trebuie să îl încerci

Chiftele cu hribi FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Extrem de gustoase, aromate şi hrănitoare, chiftelele cu ciuperci le înlocuiesc cu succes pe cele clasice, din carne tocată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pregătirea acestui preparat nu necesită nici mult timp, nici foarte multă pricepere în bucătărie. Chifteluţele pot fi făcute din orice fel de ciuperci, însă pentru un gust intens şi aromat bucătarul sălăjean Mircea Groza, cel care ne oferă şi reţeta, recomandă să folosim hribii.

Ingrediente: hribi, o ceapă, un ou, una-două felii de pâine, un ardei capia roşu, câţiva căţei de usturoi, pătrunjel verde, pesmet, sare, piper.

Începeţi prin a da prin maşina de tocat ceapa şi ardeiul roşi, pe care le căliţi mai apoi într-o lingură de ulei. Trebuie ţinute la foc mic, amestecând din când în când, până se înmoaie, având grijă să nu se ardă.

Tocaţi prin acelaşi procedeu şi ciupercile şi adăugaţi-le în cratiţa cu ceapă, săraţi şi piperaţi după gust şi lăsaţi să se călească încă puţin, amestecând în continuare. Daţi cratiţa deoparte şi după s-a răcit puţin, puneţi peste feliile de pâine înmuiate în prealabil în lapte, apoi stoarse şi sfărâmate, usturoiul pisat, frunzele de pătrunjel tocate şi un ou. Amestecaţi bine, iar dacă pasta obţinută este prea moale, completaţi cu una-două linguri de pesment. La nevoie, mai adăugaţi sare şi piper.

Din amestecul obţinut formaţi chiftele de dimensiunea dorită, pe care le puteţi prăji într-o tigaie cu ulei sau le puteţi coace în cuptor. În situaţia din urmă, chiftelele vor ieşi ceva mai uscate decât cele făcute în ulei.

Vă mai recomandăm:

Secretul unei tocăniţe de cartofi aromate. Cum să prepari rapid o mâncare delicioasă

Cum se găteşte cea mai bună ciorbă de ceapă cu pui. Reţeta gospodinelor din „patria cepei“

citeste totul despre: