Cum să faci cele mai bune paste de casă. Trei reţete simple şi rapide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastele de casă sunt delicioase FOTO Arhivă
Pastele de casă sunt delicioase FOTO Arhivă

Servite cu sos alb sau roşu, cu carne, legume sau în diverse alte combinaţii, pastele se află în topul preferinţelor culinare ale celor care ştiu să aprecieze o mâncarea bună.

Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, pastele sunt nu doar foarte gustoase şi săţioase, ci şi uşor de făcut. Ele pot fi pregătite cu succes în propria bucătărie, fără a fi nevoie de abilităţi culinare deosebite şi nici de multe ingrediente.

Chef Adrian Szucs recomandă trei reţete de paste la îndemâna oricui:

Varianta 1: 400 de grame de făină, 4 ouă, ulei.

Varianta 2: 400 de grame de făină, 10 gălbenuşuri de ou, ulei de măsline.

Varianta 3: 400 de grame de făină, 10 grame pătrunjel tocat foarte fin, două ouă, două gălbenuşuri, ulei de măsline, sare.

Indiferent pentru ce variantă optezi, este foarte important să frămânţi bine aluatul, până devine neted şi suplu. Un alt aspect ce nu trebuie neglijat este rapiditatea în pregătirea pastelor, altfel aluatul va începe să se întărească şi va fi dificil de manevrat.

Aluatul se modelează într-o bilă compactă, care se întinde cu ajutorul unui făcăleţ, apoi se taie în forma dortită cu ajutorul unui cuţit ascuţit ori a unei maşini speciale pentru paste. Se lasă să se odihnească puţin. Se fierb în apă sărată aproximativ 3-4 minute în funcţie de grosimea lor, după care se scurg şi se consumă în combinaţia dorită.

Vă mai recomandăm:

Meniul de efect cu care vei reuşi să îţi surprinzi musafirii. Trei reţete deosebite propuse Chef Adrian Szucs

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite