SUBIECTE BACALAUREAT 2013 Cum a debutat la bac mămica şefă de promoţie

SUBIECTE BACALAUREAT 2013 Cum a debutat la bac mămica şefă de promoţie

Anca a absolvit anul acesta Liceul Sportiv "Avram Iancu" FOTO Olimpia Man

Anca Copos, tânăra din Sălaj care a uimit o ţară întreagă reuşind să termine liceul ca şefă de promoţie deşi în vacanţa dintre clasa a X-a şi a XI-a a dat naştere unui băieţel, începe optimist examenul de bacalaureat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proba la limba şi literatura română, susţinută ieri, nu i-a pus prea mari probleme, deşi recunoaşte că nu se aştepta la un subiect de genul celui primit la punctul III. „E-adevărat că şi la simulare am primit poezie, dar acolo a fost din simbolism. Mă aşteptam să ne dea ceva tot din simbolims, nu din modernism”, îşi explică ea suprinderea. Având de ales între poeziile lui Tudor Arghezi, Ioan Barbu sau Lucian Blaga, Anca a optat pentru varianta de care au fugit cei mai mulţi candidaţi: „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”, de Lucian Blaga. „Eu asta am avut-o cel mai recent în minte. Le ştiam şi pe celelalte, „Riga Crypto şi lapona Enigel” poate chiar mai bine, dar asta am ales-o că mi-era mai proaspătă în minte”, explică ea.


Tânăra mămică speră să obţină nota 9 la limba română, mai cu seamă că vrea să devină, din toamnă, studentă la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii „Babeş – Bolyai” din Cluj Napoca, iar acolo, deocamdată, admiterea se face pe baza mediei de la bacalaureat şi a mediei generale din liceu.

Citeşte şi FOTOGALERIE Povestea emoţionantă a tinerei care la 19 ani este mămică şi elevă-şefă de promoţie

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Subiecte uşoare la prima probă a examenului de bacalaureat. Ce spun candidaţii din Sălaj


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările