Cum îţi dai seama că patrupedul tău are paraziţi. Simptomele care impun un control la veterinar

Cum îţi dai seama că patrupedul tău are paraziţi. Simptomele care impun un control la veterinar

Câinii trebuie deparazitaţi cu regularitate FOTO Arhivă

Paraziţii interni sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate întâlnite la câini; pot provoca malnutriţie, scădere în greutate, vomă, diaree şi anemie, existând riscul transmiterii la om.

Protejarea câinilor de companie de paraziţii intestinali este esenţială pentru o viaţă sănătoasă, cu atât mai mult cu cât unii se pot transmite cu uşurinţă şi la om. Prietenii noştri patrupezi pot contacta astfel de paraziţi din apă, pământ, fecale sau prin înţepăturile unor insecte, motiv pentru care majoritatea medicilor veterinari recomandă ca animalul de companie să fie deparazitat intern o dată la trei luni.

Cele mai intâlnite tipuri sunt viermii inimii, viermii inelaţi, viermii cu cârlig, viermii bici şi viermii laţi. Potrivit specialistului în comportament canin, Cesar Millan, cele mai frecvente simptome care pot indica o infestare cu paraziţi interni sunt: tusea, vărsăturile, diareea, abdomen mărit, pierderi în greutate, lipsă de energie, lipsa poftei de mâncare, blană fără strălucire.

Dacă bănuieşti că animăluţul tău are paraziţi, adresează-te imediat medicului veterinar, care poate diagnostica majoritatea paraziţilor examinand la microscop o probă de fecale. Majoritatea viermilor intestinali sunt uşor de tratat, dacă se respectă cu strictete indicaţiile medicului. În lipsa unui tratament adecvat, viermii vor afecta organele interne ale câinelui şi, într-un final pot duce moartea animalului.

Citiţi şi:

Pericolul alergiilor la câini. Care sunt cele mai frecvente simptome

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările