Cum se apără procurorii de coronavirus. Filtre cu termometre şi declaraţii pe proprie răspundere la intrarea în sedii

Cum se apără procurorii de coronavirus. Filtre cu termometre şi declaraţii pe proprie răspundere la intrarea în sedii

La intrare au fost montate recipiente cu dezinfectant FOTO Andreea Vilcovschi

Cetăţenilor care se adresează Parchetelor de pe raza judeţului Sălaj li se va lua temperatura, iar dacă termometrul indică mai mult de 37 de grade celsius, nu li se va permite accesul.

Activitatea de relaţii cu publicul a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a fost suspendată până în 30 martie, cu posibilitatea prelungirii suspendării, a anunţat prin-procurorul Bogdan Chiş. Această activitate va fi suplinită de primirea sesizărilor, cererilor şi memoriilor prin corespondenţă, folosind mijloace de comunicare electronică ori trimiteri poştale.

În ceea ce priveşte accesul cetăţenilor în sediile Parchetului Sălaj şi a celor din Şimleu Silvaniei, Jibou şi Zalău, acesta se va face numai după completarea unei declaraţii pe proprie răspundere. În situaţia în care din conţinutul declaraţiei respective rezultă că vreuna din situaţiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, persoanei în cauză i se va interzice accesul şi va fi notificată Direcţia de Sănătate Publică Sălaj.
Procurorii de caz pot amâna efectuarea activităţilor procedurale care implică contactul direct cu persoanele, în măsura în care este posibil, raportat la urgenţa cauzei.

La intrarea în sediul Parchetului Sălaj şi al unităţilor subordonate au fost montate recipiente cu dezinfectante specifice bactericide, utilizarea lor fiind obligatorie pentru toate persoanele care intră în sedii, inclusiv personalul propriu. De asemenea, au fost achiziţionate dispozitive pentru măsurarea temperaturii în vederea efectuării triajului la accesul în sedii; termometrele vor fi utilizate de către subofiţerii operativi de la posturile de pază şi control acces în instituţii, iar persoanelor care vor prezenta o temperatură de peste 37 grade Celsius nu li se va permite să intre. O altă măsură vizează dezinfectarea tuturor spaţiilor de către personalul de curăţenie de trei ori pe zi: la începutul zilei de lucru, la ora 12 şi la sfârşitul programului de lucru.

Mai puteţi citi:

Măsuri anti-coronavirus la Tribunalul Sălaj. Ce obligaţii au justiţiabilii şi cum a fost modificat programul cu publicul

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările