Cum a ajuns Elena Udrea să fie „patroană” în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, investeşte într-o staţiune balneară din Sălaj, pe care vrea să o transforme într-o alternativă la popularele staţiuni din Ungaria

Elena Udrea a anunţat, săptămâna aceasta, la Zalău, că vrea să transforme staţiunea Boghiş Băi, din Sălaj, într-un loc care să concureze cu popularele staţiuni din Ungaria, asaltate de zeci de mii de români care găsesc, acolo, serviciile pe care şi le-ar dori acasă. „Acum acolo au loc lucrări de modernizare, însă sper să redeschidem staţiunea în luna mai, în aşa fel încât sălăjenii, dar şi cei care locuiesc în jur să nu mai simtă nevoia să meargă în ţara vecină”, a spus Elena Udrea în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Partidului Mişcarea Populară – filiala Sălaj. 

Elena Udrea deţine jumătate din staţiunea sălăjeană, partenera de afaceri a ei fiin  Lia Stanca, fosta soţie a „generalului lui Băsescu”, Viorel Stanca. Parteneriatul între cele două a fost realizat la sfârşitul anului trecut, după ce Udrea trecuse de mai multe ori, mai întâi ca turist, pe la Boghiş. „Mulţi mi-au spus să nu mai zic asta. Dar mă mai doare şi pentru mine câte un genunchi, câte un umăr. Eu însămi mai merg acolo la tratament şi beneficiez de proprietăţile curative ale apei termale”, a spus, la Zalău, ea.

Elena Udrea a spus că investiţia propriu-zisă, care ar urma să tranforme Boghiş Băi într-o staţiune care să rivalizeze cu cele din Ungaria va fi lăsată pentru momentul în care vor fi disponibile fonduri europene. „Partea de dezvoltare o lăsăm pe când vin fondurile europene”, a declarat ea.

 „Deocamdată, lucrăm la masterplanul de dezvoltare al staţiunii. Vom face apoi o prioritizare a investiţiilor şi vom începe apoi punerea în practică a masterplanului. Avem în vedere şi un proiect cu finanţare prin fonduri europene, pe exerciţiul financiar ce începe în 2014 - 2020, când vor fi disponibile şi fonduri pentru turism”, ne-a declarat şi Lia Stanca.

Primele foraje au fost efectuate la Boghiş în 1971, când a fost construit şi primul bazin, completat cu alte două în 1975. Staţiunea dezvoltată a funcţionat în subordinea Oficiului Judeţean pentru Turism. După Revoluţie, ea a fost cumpărată de controversatul om de afaceri Viorel Ştiube, care a vândut staţiunea în 2006 fostului ofiţer de Securitate, devenit între timp prosper om de afaceri, Viorel Stanca, fostul soţ al Liei Stanca.

Apa din forajele de la Boghiş conţine de sulf, bicarbonaţi şi sodiu iese de la adâncimea de 400m la temperatura de 42 C . Are efecte benefice în cazul afecţiunilor neurologice, hiperacidităţii gastrice şi al tulburărilor metabolice. Facilitează funcţionarea rinichilor, reduce crampele musculare şi este indicat în tratamentul diferenţiat al unor afecţiuni reumatice şi ginecologice. Nu se recomandă bolnavilor care suferă cu inima, rinichii, ficatul sau plămânii, respectiv epilepticilor.

Citeşte şi FOTO Elena Udrea a petrecut de 1 Iunie la Zalău

Elena Udrea a fost azi la Şimleu Silvaniei. Ce a făcut ea în Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite