Creşte numărul cazurilor de COVID-19 în şcolile din Sălaj. Peste 700 de elevi au fost izolaţi la domiciliu

Creşte numărul cazurilor de COVID-19 în şcolile din Sălaj. Peste 700 de elevi au fost izolaţi la domiciliu

Orele de curs s-au mutat în online FOTO Andreea Vilcovschi

Numărul cazurile de infectare cu coronavirus din şcolile sălăjene a ajuns la trei, după ce încă un cadru didactic a fost diagnosticat.

Cursurile a 28 de clase primare şi de gimnaziu de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Zalău au fost suspendate pe o perioadă de 14 zile, după ce doi profesori de limba română au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Decizia a fost luată în cursul zilei de marţi, 22 septembrie, de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, susţine inspectorul şcolar general Vasile Bulgărean.

Potrivit acestuia, în următoarele două săptămâni, cei peste 700 de elevi vizaţi de această măsură vor participa la cursuri online, pe care cadrele didactice le vor susţine din sălile de clasă.
Inspectorul şcolar general a mai spus că şcoala nu se va închide şi că elevii care au săli de clasă în celălalt corp de clădire vor merge zilnic la cursuri.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus la Şcoala "Mihai Eminescu" din Zalău a fost confirmat luni, 21 septembrie, la o profesoară de limba română, pentru ca o zi mai târziu, să fie diagnosticat cu COVID-19 şi un profesor.

Şcoala "Mihai Eminescu" nu este singura unitate de învăţământ din municipiul Zalău în care au fost depistate cazuri de infectare cu noul coronavirus. Un elev al Liceului cu Program Sportiv "Avram Iancu" din Zalău a fost confirmat pozitiv, situaţie în care toţi colegii acestuia au fost carantinaţi la domiciliu şi fac ore online.

O centralizare a ISJ Sălaj arată că, în prezent, şase unităţi de învăţământ sunt în scenariul galben: Şcoala Gimnazială nr. 1 Românaşi, Grădiniţa cu Program Normal Românaşi, Grădiniţa cu Program Normal Ciumărna, Şcoala Primară Ciumărna, Grădiniţa Păuşa şi Şcoala Primară Păuşa. Acest lucru presupune participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea prin rotaţie de una-două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea normelor de protecţie.
Celelalte 334 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul verde, cu participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Nu există unităţi de învăţământ în scenariul roşu.

Vă mai recomandăm:

Primar izolat la domiciliu după o dezbatere electorală. Unul dintre contracandidaţi a ajuns la spital

Cazuri de COVID-19 în două şcoli din Sălaj. Şase clase au intrat în izolare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările