COVID-19 face ravagii în două centre sociale din Sălaj. Aproape 100 de persoane s-au infectat

COVID-19 face ravagii în două centre sociale din Sălaj. Aproape 100 de persoane s-au infectat

Cel mai mare focar numără până acum 50 de cazuri

Două focare COVID-19 sunt active în prezent în centrele sociale din Sălaj, cel mai recent fiind confirmat în cursul zilei de vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 100 de persoane din Complexul de Asistenţă Socială Românaşi şi de la Complexul de Servicii Sociale din Jibou au confirmate cu COVID-19, a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş.
"Ieri am încheiat evaluarea pacienţilor de la Jibou. Situaţia este bună, în sensul că aproape toţi sunt asimptomatici, cu excepţia unui pacient care are puţine modificări din punct de vedere al analizelor efectuate. Acesta este pe tratament şi monitorizare", a precizat reprezentanta DSP Sălaj, precizând că este vorba despre 46 de cazuri, toate la adulţi, dintr-un total de 170 de persoane. Acesta este cel de-al doilea focar izbucnit în centrul de la Jibou, după cel din luna mai, când 12 copii şi trei angajaţi au fost infectaţi.

Alte 50 de infectări s-au înregistrat la Complexul de Asistenţă Socială Românaşi, ce numără 96 de beneficiari, focarul fiind în evaluare.

De la debutul pandemiei, în judeţul Sălaj au fost confirmate 1.899 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 141 în ultimele 24 de ore. În prezent sunt active 1.088 de cazuri, dintre care 164 persoane sunt spitalizate, iar 924 persoane cu test pozitiv au consimţit să se izoleze la domiciliu, fiind monitorizate de medicul de familie.

Mai puteţi citi:

12 angajaţi din UPU, infectaţi cu coronavirus. Este al treilea focar izbucnit în cel mai mare spital din Sălaj

Coronavirusul loveşte din nou sportul românesc. Un fost selecţioner al echipei naţionale, depistat cu COVID-19

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările