Copil resuscitat aproape 15 ore după ce s-a înecat într-o fântână. Explicaţiile medicilor

Copil resuscitat aproape 15 ore după ce s-a înecat într-o fântână. Explicaţiile medicilor

Copilul s-a urcat pe marginea fântânii şi a căzut FOTO ISU Sălaj

Copilul în vârstă de 7 ani din comuna Românaşi a fost resuscitat, fără succes, timp de 15 ore, după ce s-a înecat luni, 13 mai, într-o fântână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii sălăjeni au luptat aproape 15 ore pentru a salva un copil de 7 ani, care a căzut luni, 13 mai, într-o fântână de pe raza comunei Vîrşolţ. Minorul venise împreună cu familia lui din comuna Românaşi pentru a avea grijă de animale pe o păşune din Vîrşolţ, iar la un moment dat, s-a urcat pe marginea unei fântâni neacoperite, s-a dezechilibrat şi a căzut în apa adâncă de 4 metri.

Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale mamei, care a sunat la 112. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri cu o ambulanţă SMURD, cu echipajul de Terapie Intensivă Mobilă şi cu o autospecială. Victima a fost scoasă din puţ abia după ce pompierii au reuşit să extragă toată apa.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, copilul era în stop-cardiorespirator şi avea o temperatură corporală de 19,5 grade, salvatorii efectuându-i manevrele de resuscitare. El a fost transportat la Urgenţa Spitalul Judeţean Zalău, unde medicii au continuat resuscitarea pe tot parcursul nopţii. "Protocoalele în cazul pacientului hiportemic prevăd ca acesta să fie resuscitat până când se ajunge la o temperatură corporală de 35 de grade. De când a ajuns la Urgenţă, pacientului i s-a făcut masaj cardiac şi a fost încălzit intern şi extern. Copilul a fost în stare critică, iar prognosticul rezervat", ne-a declarat dr. Mihai Iuhas, şeful UPU-SMURD Zalău.

Acesta susţine că pacientul avea aproape 20 de grade când a ajuns la spital, în jurul orei 10, temperatura urcând la 34 de grade. La ora 10.30, medicii au declarat decesul.

Citiţi şi:

Copil de 1 an, mort într-un accident de bicicletă. Cum s-a petrecut tragedia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările