Computer tomograf modern la Spitalul Judeţean, din bani de la Banca Mondială. Când va ajunge echipamentul medical

Computer tomograf modern la Spitalul Judeţean, din bani de la Banca Mondială. Când va ajunge echipamentul medical

Managerul SJU Zalău, alături de ministrul Sănătăţii, la semnarea contractelor de achiziţie FOTO Facebook.com/Liliana Neaga

Noul echipament medical va permite celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ să efectueze mai multe investigaţii medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Liliana Neaga, a semnat, marţi, 9 ianuarie, la Bucureşti, alături de premierul Mihai Tudose şi de ministrul Sănătăţii Florian Bodog, contractele în urma cărora vor fi achiziţionate echipamente medicale.
 
SJU Zalău va fi dotat cu un echipament Computer Tomograf şi un sistem informatic PACS, destinat vizualizării şi arhivării imaginilor medicale, printr-un proiect Ministerului Sănătăţii, ce prevede achiziţia a 14 CT-uri, a 24 de RMN-uri şi 21 de sisteme PACS pentru mai multe spitale din ţară. Achiziţia tuturor acestor echipamente medicale se va face prin împrumutul de 250 milioane de euro acordat de către Banca Mondială.
 
După cum ne-a declarat managerul unităţii sanitare, noile dotări urmează să ajungă la Zalău în cursul săptămânii viitoare.
 
Spitalul Judeţean dispune de un computer tomograf Siemens vechi, a cărui durată de funcţionare este depăşită, şi care s-a defectat în repetate rânduri. "CT-ul de care dispunem este funcţional, dar având în vedere vechimea lui, există riscul să se defecteze din nou. În aceste condiţii, dar şi pentru că numărul investigaţiilor medicale a crescut considerabil, un aparat nou este binevenit", a precizat dr. Lucian Negru, şeful Laboratorului Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul SJU Zalău. La cea mai mare unitate spitalicească din judeţ au fost realizate, în 2017, aproape 7.500 de CT-uri, cu 39% mai multe decât în anul precedent.

Vă mai recomandăm:

Anul începe cu angajări la stat. Unde se scot posturi la concurs

Ministrul Sănătăţii, în vizită de lucru la Zalău: „Fiecare spital judeţean va primi un computer tomograf“

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările