Competiţie eco în care sunt implicaţi elevi din Sălaj, premiată cu Energy Globe Award

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derulată de patru ani mai întâi la Zalău şi la Călăraşi, iar apoi extinsă şi în Sălaj, competiţia ecOprovocarea, în care elevii sunt antrenaţi în competiţii eco dotate cu premii, a fost desemnată câştigătoarea ediţiei de anul acesta a concursului Energy Globe.

Potrivit asociaţiei Viitor Plus, care organizează ecOprovocarea,  Energy Globe Award este una dintre cele mai prestigioase distincţii de mediu, recunoscută în întreaga lume, şi are drept scop evidenţierea proiectelor de dezvoltare durabilă, de succes, în faţa unui public larg, de a  servi drept exemplu că fiecare dintre noi poate aduce schimbări pozitive în mediul înconjurător.

“Tinerii din Călăraşi şi din Zalău demonstrează an dupa an, de 4 ani de zile, cât de mult iubesc natura şi cât de dedicaţi sunt în a o proteja şi a-I învăţa şi pe cei din jurul lor cât este de important este să colaborăm pentru menţinerea fragilului echilibru al biosferei. Reciclare, campanii de conştientizare, reutilizarea obiectelor, îngrijirea spaţiului verde, plantare de copaci  sunt doar câteva din activităţile derulate voluntar de elevii din cele două oraşe în cadrul proiectului ecOprovocarea.  Ei au devenit nu doar un exemplu pentru cei din comunitate, ci si un exemplu la nivel global, odata cu decernarea premiului Energy Globe Award Romania. Să ne mândrim cu tinerii noştri!”, declară Lucia Cojocaru – Coodonatorul proiectului ecOprovocarea.

EcOprovocarea este o competiţie educaţională în domeniul protecţiei mediului, aflată, în prezent, la a patra ediţie, în care sunt implicate şcoli gimnaziale din municipiile Călăraşi şi Zalău. Proiectul este organizat de ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă - şi sponsorizat de compania TenarisSilcotub. Ediţia actuală se desfăşoară pe parcursul întregului an şcolar 2013-2014. Scopul principal este educarea tinerilor, prin implicarea activă si practică în diferite activităţi de protecţie a mediului. Fiecare instituţie de învăţământ este reprezentată de câte o echipă de voluntari, care coordonează implementarea unor activităţi de protecţie a mediului şi de conştientizare a comunităţii. Printre rezultatele palpabile de anul acesta, se numără: 38.463kg de deşeuri reciclate, 3.275 de  arbori plantaţi, 10.007 voluntari implicati în activităţi de protecţia mediului.

În perioada urmatoare, mulţi dintre câştigătorii premiilor Energy Globe vor fi premiaţi în ţările lor, în cadrul unor gale oficiale. Proiectele câştigătoare abordează tematici diferite, dar eficiente şi care ofera răspunsuri cât mai multor probleme de mediu. Câştigătorii premiilor Energy Globe Award sunt modele concrete de proiecte, ce apar prezentate pe site-ul concursului şi care rămân în baza de date a proiectului Energy Globe Award. Lista tuturor castigatorilor Energy Globe Award 2014, din peste 160 de ţări va aparea online, pe site-ul www.energyglobe.info, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, decretată de ONU la data de 5 iunie.

Citeşte şi Cine sunt câştigătorii ecOprovocarea

FOTO Tenaris a inaugurat la Zalău o nouă capacitate de producţie. Valoarea investiţiei - peste 60 de milioane de dolari


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite