Colecţie de condamnări pentru un ţepar prin metoda „Premiul“. Are de executat aproape 20 de ani de închisoare

Colecţie de condamnări pentru un ţepar prin metoda „Premiul“. Are de executat aproape 20 de ani de închisoare

Escrocul a reuşit să înşele mai multe persoane

Din spatele gratiilor şi cu ajutorul unor complici, bărbatul a reuşit să înşele mai multe persoane, anunţându-le că au câştigat premii de fidelitate pentru care au de plătit diverse taxe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maestru în escrocherii din spatele gratiilor, giurgiuveanul Codruţ Licea a primit, zilele trecute, o nouă condamnare într-un dosar instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău. Bărbatul, care este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, a fost trimis în judecată după ce în perioada 3 iulie-6 septembrie 2014, a indus în eroare şase persoane, pe care le-a anunţat în mod fals că au câştigat premii de fidelitate, acordate de compania Romtelecom, şi că pentru a intra în posesia banilor, trebuie să vireze în anumite conturi diferite sume, drept taxă. Trei dintre părţile vătămate au căzut în capcana inculpatului, plătind în conturile impuse 35.000 lei.
În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată alţi patru inculpaţi, care, potrivit procurorilor l-ar fi ajutat pe Licea în activitatea infracţională. Este vorba despre Vişineanca Dumitru, Nicolae Gheorghe, Mariana Grigorescu şi Victoria Licea, toţi acuzaţi de complicitate la înşelăciune.

Instanţa din Zalău a schimbat încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina lui din şase infracţiuni săvârşite în concurs real, respectiv trei infracţiuni de înşelăciune şi trei infracţiuni de tentativă la înşelăciune, în infracţiunea de înşelăciune în formă continuată, şi l-au condamnat la doi ani de închisoare pentru că a ţepuit şase persoane, printre care şi câţiva sălăjeni.

Judecătorii au luat în calcul şi pedepsele anterioare pe care inculpatul le-a primit de la instanţele din Baia Mare, Braşov, Piteşti, Alexandria, Roşiorii de Vede, Bucureşti, Oneşti şi Zalău, dar şi că faptele au fost săvârşite în timpul executării unei pedepse de şapte ani şi 195 de zile de închisoare, tot pentru înşelăciune. În aceste condiţii, Licea s-a ales cu o pedeapsă totală de 19 ani şi 49 de zile în regim de detenţie, din care se deduc cei trei ani executaţi până acum.

Una dintre complice îl urmează în spatele gratiilor

În ceea ce îi priveşte pe cei patru care l-au ajutat pe Licea în activitatea infracţională, doar unul - Victoria Licea - va ajunge în spatele gratiilor pentru un an şi trei luni, pentru complicitate la înşelăciune. Pentru aceeaşi faptă, Mariana Gricorescu a primit 10 luni cu suspendare pe trei ani şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.
Ceilalţi doi inculpaţi - Nicolae-Mădălin Gheorghe şi Vişineanca Dumitru - au scăpat nepedepsiţi după ce s-au împăcat cu persoana vătămată cu privire la infracţiunea de complicitate la înşelăciune, săvârşită în stare de recidivă postcondamnatorie.

Instanţa a mai decis ca Licea să achite uneia dintre victime despăgubiri civile de 11.405 lei, iar în solidar cu Victoria Licea şi Mariana Grigorescu, 7.204 lei, unei alte părţi vătămate. De asemenea, va trebui să suporte cheltuieli de judecată în valoare de 1.500 de lei şi 2.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Câte 400 de lei drept cheltuieli judiciare vor plăti şi inculpaţii Victoria Licea, Nicolae-Mădălin Gheorghe şi Vişineanca Dumitru, iar 600 de lei, Mariana Grigorescu. Soluţia Judecătoriei Zalău poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Mai puteţi citi:

Cum a reuşit un bărbat să devină specialist în escrocherii. Se angaja să facă diverse transporturi, apoi dispărea cu marfa

Maestru în escrocherii din spatele gratiilor. Cum a reuşit un deţinut să dea ţepe de peste 50.000 de lei în doar două luni

citeste totul despre: