Clădirea Secţiei de dermato - venerice se retrocedează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Pop a fost multă vreme şeful acestei secţii (FOTO Olimpia Man)
Augustin Pop a fost multă vreme şeful acestei secţii (FOTO Olimpia Man)

Clădirea în care funcţionează acum Secţia de Dermato-Venerice va fi predată noului proprietar, clujeanul Marius Terdic, în maximum 30 de zile. Cel mai probabil, secţia va funcţiona, în viitor, în mansarda Spitalului Judeţean.

Consilierii judeţeni au aprobat vineri au aprobat vineri, 16 noiembrie, dezmembrarea terenului de pe strada Corneliu Coposu pe care este amplasată clădirea ce găzduieşte în prezent Secţia de dermato-venerice. Demersul este un pas obligatoriu în procesul de restituire în natură a imobilului către noul proprietar, clujeanul Marius Terdic, care, în calitate de moştenitor al Mariei Viorica Terdic,  a obţinut în instanţă o hotărâre definitivă şi irevocabilă de retrocedare a clădirii. Predarea clădirii către noul proprietar va avea loc în maximum 30 de zile. Acesta va trebui, însă, să achite către Spitalul Judeţean, aproximativ 130.000 de euro, cu titlul de despăgubiri. Măsura reprezintă, conform sentinţei, "diferenţa dintre valoarea materialelor şi a muncii pentru Corpul nou P+1E din cadrul Secţiei de boli dermato-venerice şi valoarea anexelor demolate”.


Prezent la şedinţa de vineri, medicul Augustin Pop, fostul şef al Secţiei de Dermato – Venerice şi actual consilier judeţean, a cerut Consiliului Judeţean să încerce să cumpere clădirea de la noul proprietar. „Dacă se presă în termen de 30 de zile, proprietarul poate veni cu o hotărâre judecătorească de evacuare silită. Or, din câte ştiu, Spitalul Judeţean nu are spaţiul necesar pentru a găzdui această secţie. Părerea mea este că cea mai bună alternativă ar fi cumpărarea părţii vechi a clădiri, care poate funcţiona nu numai ca şi spital, dar poate fi folosită şi pentru activităţi educative”, a declarat fostul şef al secţiei.


De cealaltă parte, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că această variantă nu este, în acest moment, o opţiune viabilă întrucât preţul cerut de noul proprietar pentru clădire depăşeşte cu mult costurile construirii unespaţiu nou pentru secţie. Preşedintele CJS nu a dorit să spună care este preţul cerut, motivând că nu are acceptul proprietarului, însă a lăsat să se înţeleagă că este vorba despre o sumă considerabilă.


În aceste condiţii, Marc spune că rămân trei opţiuni pentru funcţionarea secţiei după expirarea termenului de 30 de zile: să rămână în continuare în clădirea de pe Corneliu Coposu, cu plata unei chirii care să fie convenită de Spitalul Judeţean cu noul proprietar, să fie eliberat un spaţiu în cadrul Spitalului Judeţean sau să fie construit unul nou. Cea de-a treia opţiune pare cea mai agreată de şeful Consiliul Judeţean, care a precizat că există deja un proiect în acest sens. „Vrem să mansardăm corpul de clădire al Spitalului Judeţean în care funcţionează laboratorul şi sala de naşteri şi în spaţiul creat acolo să mutăm Secţia de dermato-venerice”, explică Marc.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite