CJ Sălaj se pregăteşte de procesul cu angajaţii proprii. A alocat bani din rezerva bugetară pentru avocaţii care îl vor apara în instanţă

CJ Sălaj se pregăteşte de procesul cu angajaţii proprii. A alocat bani din rezerva bugetară pentru avocaţii care îl vor apara în instanţă

Pe rolul instanţei sunt 11 dosare FOTO Andreea Vilcovschi

Acţionat în instanţă inclusiv de propriii jurişti, Consiliul Judeţean Sălaj s-a văzut nevoit să apeleze la servicii externe de avocatură.

Consilierii judeţeni reuniţi în şedinţă extraordinară au votat alocarea a 16.000 de lei din fondul de rezervă bugetară pentru plata serviciilor de avocatură pe durata procesului în care peste 100 de salariaţi ai instituţiei cer majorarea salariilor.

Potrivit preşedintelui CJ Sălaj, Tiberiu Marc, în prezent, pe rolul Tribunalului Sălaj se află nouă dosare ce au ca obiect litigii privind funcţionarii publici, respectiv drepturi băneşti în cazul personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al instituţiei, şi două dosare pentru persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică. Pentru a încheia contractul de servicii juridice, conducerea a solicitat oferte de la trei cabinete de avocatură, doar două venind cu propuneri până la termenul stabilit. "Având în vedere imposibilitatea comparării ofertelor, datorită modului în care acestea au fost prezentate, pe baza răspunsului la clarificări se va putea încheia contractul de asistenţă juridica în măsura în care acestea permit compararea ofertelor sau va fi demarată o nouă procedură de solicitare de ofertă", a precizat Marc.

În această situaţii, a fost propusă suma de 16.000 de lei, care, spun oficialii CJ Sălaj, ar trebui să acopere cheltuielile ce vor fi angajate prin contractarea serviciilor juridice. "Această sumă reprezintă contravaloarea maximă a serviciilor juridice pentru ambele faze procesuale în cele 11 dosare aflate pe rolul instanţei de judecată", a punctat şeful administraţiei judeţene.

Reamintim că peste 100 de salariaţi ai Consiliului Judeţean, printre care şi juriştii instituţiei, şi-au dat în judecată angajatorul pentru a obţine salarii mai mari. Acţiunile în instanţă au fost formulate în baza unei decizii din decembrie 2016 a Curţii Constituţionale, conform căreia, în cadrul aceleiaşi familii ocupaţionale, salarizarea trebuie să fie identică la nivel naţional.

Vă mai recomandăm:

S-au încins spiritele în Consiliul Judeţean. „Un parc industrial ar atrage investitori în zonă“

Planuri de milioane. Consiliul Judeţean vrea să reabiliteze clădirile care îi pun în pericol pe trecători

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările