Ciobanca a cumpărat clădirea în care a funcţionat Secţia de Oncologie. Vezi preţul plătit pentru clădirea cu patru etaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea a fost vândută la preţul de pornire a licitaţiei
Clădirea a fost vândută la preţul de pornire a licitaţiei

Deşi în urmă cu câteva luni declarase că nu este intresat de achiţie, dr. Petru Ciobanca s-a răzgândit, se pare, şi a cumpărat zilele trecute clădirea în care a funcţionat Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Consiliul Judeţean Sălaj, în a cărei administrare se află imobilul, a scos în februarie la vânzare, prin licitaţie publică, clădirea în care a funcţionat până în 2010 Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Deşi în momentul iniţierii procedurilor de organizare a licitaţiei publice Consiliul Judeţean avea o declaraţie de intenţie scrisă din partea SC Salvosan Ciobanca, care se arăta interesată de cumpărarea clădirii (care are deja acolo spaţii concesionate şi care are sediul în clădirea lipită de imobilul ce face obiectul vânzării), la primul termen de licitare nu s-a prezentat niciun cumpărător.

Contactat telefonic, dr.Petru Ciobanca, fondatorul policlinicii Salvosan Ciobanca, ne-a explicat, la acea vreme, că motivul pentru care nu s-a prezentat la licitaţie este "evoluţia crizei". Doctorul Ciobanca a admis că, iniţial, a fost interesat de cumpărarea clădirii, de care ar avea nevoie în continuare, dar a spus că din cauza problemelor economice din societatea românească, probleme care îl afectează direct şi pe el şi policlinica pe care o conduce, nu îşi permite o astfel de investiţie. "Eu mă gândeam mai degrabă la parteneriate public-private", se justifică el. Între timp, de pare că s-a răzgândit, pentru că potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean clădirea a fost cumpărată, la sfârşitul lunii iunie, de SC Salvosan SRL. Societatea care deţine policlinica a fost singurul ofertant, adjudecându-şi clădirea la preţul de 1.318.325 de lei, care este şi preţul de pornire a licitaţiei.

Va tot plăti clădirea timp de nouă ani

Ciobanca nu va trebui să achite acum decât 15 la sută din preţ, adică aproximativ 195.000 de lei, care trebui plătiţi, conform contractului, în termen de 60 de zile de la adjudecarea licitaţiei.  Diferenţa urmează să fie plătită în rate lunare egale, pe o perioadă de 108 luni (nouă ani), cu un an de graţie şi perceperea unei dobânzi anuale de 7%, perioadă în care asupra imobilului este instituită o ipotecă în favoarea judeţului Sălaj.

Cumpărătorul nu poate întrăina bunul şi nu-l poate folosi pentru alte activităţi decât cele medicale sau conexe actului medical, până la achitarea integrală a ratelor, dar nu mai puţin de cinci ani.

Nerespectarea clauzelor contractuale de către cumpărător are drept consecinţă rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare, fără a mai fi necesară punerea în întârziere şi fără alete formalităţi, imobilul reintrând în proprietatea privată a judeţului Sălaj, urmând ca sumele achitate de cumpărător să îi fie restituite, mai puţin dobânda aferentă şi o penalitate de 10% din cuantumul preţului achitat.    

Imobilul are patru etaje. În acest moment, etajele I, III şi IV sunt date în administrare Spitalului Judeţean. La etajul I a funcţionat Secţia de Oncologie, mutată în 2010 în clădirea principală a spitalului, la etajul I (deasupra ambulatoriului de specialitate), iar la etajele III şi IV funcţionează şi acum birouri ale aparatului administrativ al aceleiaşi unităţi spitaliceşti, acestea urmând să fie mutate, şi ele, în clădirea principală.

Parterul şi etajul II sunt concesionate de SC Salvosan Ciobanca SRL, care desfăşoară aoclo activităţi în domeniul sănătăţii.

Imobilul a fost construit în anul 1975, având destinaţia iniţială de de cămin pentru muncitori nefamilişti care lucrau pe platforma industrială a municipiului Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite