Cinematograf reabilitat cu 10 milioane de lei. Va include singurul planetariu digital din vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţia va fi gata în 15 luni FOTO Primăria Zalău
Investiţia va fi gata în 15 luni FOTO Primăria Zalău

Închis în 2005, Cinematograful Scala din Zalău va fi reabilitat printr-un proiect în valoare de peste 10 milioane de lei, derulat prin Compania Naţională de Investiţii.

Singurul cinematograf din judeţul Sălaj - Cinema Scala - va fi redeschis în vara anului viitor, la mai bine de 15 de ani de la desfiinţarea lui, după finalizarea unei investiţii de peste 10 milioane de lei.

Contractul de lucrări aferent proiectului ce vizează reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea cinematografului a fost semnat joi, 4 aprilie, la Zalău, de către preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu şi reprezentantul constructorului TCI Cluj-Napoca. La întâlnire au fost prezenţi şi viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, secretarul de stat Adrian Ionuţ Gâdea, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi parlamentari sălăjeni.

Finanţarea obiectivului de investiţii se face în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii. Valoarea contractului de lucrări este de peste 10 milioane de lei fără TVA, contribuţia de la bugetul local fiind de aproape 680.000 de lei.

Viitorul amplasament va cuprinde o sală mare de cinema cu 245 locuri, plus alte două locuri pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, un planetariu digital cu 25 de locuri şi o sală mică de cinema 3D cu 40 de locuri, două dintre ele persoanele cu dizabilităţi. În noua sală propusă va fi montat un ecran de 10 mp, iar poziţia scaunelor va fi reconfigurată în trei zone separate prin culoare de acces.
Planetariul, singurul digital din vestul României, va fi unul de tip ”casă în casă”, într-o sală rotundă, în plan cu o alveolă în formă de dreptunghi pe unde se face accesul în sală, spun oficialii Primărie Zalău. Plafonul va fi închis cu o cupolă ce reprezintă ecranul de proiecţie al planetariului.

În foaierul imobilului va fi amenajată o cafenea culturală, cu circa 40 de locuri, mobilată cu fotolii şi mese.
Durata de realizare a investiţiei este de 15 luni, Cinematograful Scala urmând să fie deschis publicului în vara anului viitor.

Vă mai recomandăm:

Bani pentru lucrările de cadastru general. Lista primăriilor din Sălaj care au solicitat finanţare

Primăria se împrumută în bancă pentru a treia oară. Credit de 30 de milioane pentru cofinanţarea investiţiilor europene

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite