Cine este omul de afaceri propus de Rusia consul onorific în România. „Numirea a fost aprobată de Vladimir Putin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Lavrincic, un om de afaceri în vârstă de 43 de ani din Şimleu Silvaniei, a fost propus de către Guvernul Rusiei pentru funcţia de consul onorific al Federaţiei Ruse în România. Lavrincic s-a remarcat prin susţinerea repetată a teoriei conform căreia relaţiile economice între cele două state trebuie resuscitate.

Gabriel Lavrincic, director comercial al unui important producător de mobilă din Sălaj, a fost propus de către Guvernul Rusiei, prin Ambasada de la Bucureşti, pentru funcţia de consul onorific al Federaţiei Ruse în România, la Şimleu Silvaniei urmând să funcţioneze, astfel, sediul Consulatului Onorific.

"Această numire a fost aprobată de către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, respectiv de Serghei Lavrov, ministrul de Externe. Consulatul Onorific al Federaţiei Ruse în Şimleu Silvaniei va suplimenta eforturile Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti privind consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor economice şi culturale dintre România şi Rusia. Consulatul Onorific se doreşte o punte de legatură între România şi Rusia, prin care se vor promova oficial companiile ruseşti în România şi mărfurile româneşti pe piaţa din Rusia", spune el.

"Fac afaceri cu ruşii de 26 de ani"

Printre atribuţiile viitorului Consulat Onorific se vor numara reprezentarea intereselor Rusiei şi României în mediile politice, economice şi culturale în care activează, stimularea dezvoltării relaţiilor şi facilitarea contactelor economice şi comerciale între companiile ruseşti şi româneşti, explică sălăjeanul.

"Voi deveni oficial consul onorific în momentul în care Ministerul Afacerilor de Externe din România va aproba această propunere înaintată prin Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti. Consulatul onorific se deschide prin consimţământul autorităţilor abilitate ale statului de resedinţă", adaugă Lavrincic.

Imagine indisponibilă

Gabriel Lavrincic este director comercial la Simex Şimleu Silvaniei FOTO Arhivă personală

Acesta susţine că, prin prisma profesională, se află zilnic în contact cu piaţa rusă şi ex-URSS: "Fac afaceri cu ruşii de 26 de ani. Sunt un bun cunoscător al realităţilor economice, sociale şi politice din Rusia, respectiv din tot spatiul ex-sovietic, unde deţin un portofoliu larg de relaţii şi un capital enorm de simpatie, pe care le cultiv în interesul economic şi naţional al României".

Scrisoare deschisă către preşedinte

Convins că România trebuie "să recucerească pieţele internaţionale pierdute după Revoluţie" şi să dezvolte relaţii comerciale cu Rusia, sălăjeanul a trimis la începutul acestui an o scrisoare deschisă preşedintelui României şi premierului Viorica Dăncilă. În document, el vorbeşte despre necesitatea relansării economiei româneşti.

Imagine indisponibilă

Gabriel Lavrincic (stânga), alături de ambasadorul Federaţiei Ruse(centru) şi directorul Simex, Dumitru Blaga (dreapta) FOTO Arhivă personală

"Avem (încă) resurse umane şi naturale care ne permit nu numai să ne întreţinem singuri fără „dictarea” UE, ci să (re)devenim exportatori mari la nivel global. Să nu mai pompăm bani în economiile occidentale prin multinaţionale. România trebuie să îşi reducă dependenţa finanaciară şi decizională faţă de Uniunea Europeană, să îşi cultive propriile resurse, autonomie în luarea deciziilor, încrederea în sine (...) În momentul de faţă, economia românească este, din păcate o economie de subcontractori ai marilor multinaţionale, singura noastră şansă este de a recuceri pieţele din Rusia, ex-URSS, Asia, China, America Latină, Africa, Ţările Arabe. Toate ţările est-europene trăiesc din subvenţii, adică consumă mai mult decat produc. România este o piaţă de desfacere pentru ţările din Europa şi a devenit astfel o sclavă a Europei! Sclavagism contemporan! O mare parte din populaţia României lucrează în afara graniţelor şi contribuie la bunăstarea acestor ţări, iar cei care lucrează în România consumă produse, iar banii pentru aceste produse pleacă în afară", consideră Lavrincic.

Acuzaţii la adresa la Zuckerberg

Şimleuanul a devenit celebru în 2011, când a intrat în Cartea Recordurilor, pentru cele mai multe scrisori primite si trimise in toata istoria omenirii. Sălăjeanul originar din comuna Marca a adunat, din 1986, până în 1991, 22.018 scrisori din corespondenţa personală cu prietenii săi din URSS.

În toamna lui 2016, l-a acuzat pe Mark Zuckenberg, fondatorul Facebook, că a plagiat ideea creării reţelei sociale, susţinând că el este adevăratul inventator al conceptului de “reţea socială”. Lavrincic susţinea că respectiva corespondenţă funcţiona pe modelul Facebook-ului şi anume „trimiteam, primeam fotografii, vederi, documente, materiale etc., motiv pentru care compania Facebook „nu are dreptul să susţină în continuare că ea este iniţiatoarea şi prima care a inventat şi a pus în practică ideea de reţea socială. Atunci, în anii `80, când eu comunicam organizat în sistem de reţea socială prin corespondenţă cu prietenii mei din URSS, compania Facebook nu exista nici măcar în vis. Prin urmare, sunt îndreptăţit să cer despăgubiri”.

În aceste condiţii, sălăjeanul considera că Zuckerberg a plagiat ideea creării reţelei de socializare şi i-a transmis o înştiinţare oficială prin care îi comunica situaţia plagiatului şi îi cerea despăgubiri în valoare de 10 milioane de euro.

Mai puteţi citi:

Românul care pretinde 10 milioane de euro de la şefii Facebook: „Conceptul de reţea socială îmi aparţine în totalitate“

FOTO Experienţa unui om de afaceri român la Polul Nord. Băştinaşii trăiesc în corturi, la -40 de grade, iar fluviul Obi îngheaţă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite