Cine sunt elevii care vor reprezenta judeţul la olimpiada naţională de limba română

Cine sunt elevii care vor reprezenta judeţul la olimpiada naţională de limba română

Sălajul a obţinut aproape în fiecare an premii la naţionala de limba română FOTO Olimpia Man

12 elevi din Sălaj vor reprezenta judeţul la faza naţională a Olimpiadei de Limbă, comunicare şi literatură română, ce va avea loc în săptămâna 2 – 6  aprilie la Târgu Jiu şi la Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit informaţiilor primite ieri, într-o conferinţă de presă, de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, selecţia celor 12 elevi s-a făcut după desfăşurarea, la finele săptămânii trecute, a fazei judeţene a olimpiadei. La competiţia judeţeană, găzduită de Şcoala Gimanzială „Mihai Eminescu” Zalău, au participat 450 de elevi, 331 fiind de  la gimnaziu şi 119 de la liceu.

Cei 12 elevi care vor încerca să obţină premii la naţională sunt Antin Pop, clasa a V-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Augusta Solomon, clasa a VI-a, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, Andrada Cotoară, clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Vlad Bejinariu, clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială ”Simion Bărnuţiu” Zalău, Cristiana, clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Ioana Pavel, clasa a X-a la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Roxana Noje, clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, Diana Ciordaş, clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, şi patru elevi de la secţia germană a Şcolii "Mihai Eminescu", ce vor concura la categoria minorităţi: Sergiu Mărcuş, clasa a V-a, George Şut,  clasa a VI-a, Eliza Bob, clasa a VII-a, şi Bianca Tirizică, clasa a VIII-a.

Pentru elevii de gimnaziu, competiţia naţională se va desfăşura în perioada 2 – 6 aprilie la Târgu Jiu, iar pentru cei de nivel liceal, concursul va avea loc în aceeaşi perioadă, la Piteşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: