Cinci sălăjeni cu funcţii de conducere în Parlament. Ce comisii au prins senatorii şi deputaţii din judeţ

Cinci sălăjeni cu funcţii de conducere în Parlament. Ce comisii au prins senatorii şi deputaţii din judeţ

Doar deputatul Liviu Balint (primul din sânga, jos) nu a prins o funcţie în vreo comisie FOTO cdep.ro/senat.ro

Doar unul dintre cei şase sălăjeni care au câştigat un mandat de parlamentar pentru următorii patru ani este membru simplu în comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

În noul mandat, sălăjenii au prins funcţii de conducere în Parlament. În timp ce udemeristul Seres Denes, cel mai longeviv parlamentar sălăjean, a fost desemnat chestor al Camerei Deputaţilor (fiind şi membru Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului), liberalul Lucian Bode a obţinut şefia Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor.

"Mă bucur că PNL mi-a acordat încrederea de a conduce una dintre cele mai importante comisii de specialitate din Camera Deputaţilor, Comisia pentru transporturi şi infrastructură. Este o onoare pentru mine, dar în acelaşi timp şi o mare provocare dată fiind importanţa şi rolul vital pe care infrastructura îl joacă în economia şi bunăstarea României. În calitate de preşedinte al comisiei voi urmări respectarea angajamentelor şi aderarea ţării noastre la proiectele de infrastructură de la nivel european şi regional, crearea unui cadru legislativ coerent şi corect, toate acestea prin consultare cu toate părţile interesate şi printr-o maximă transparenţă", a precizat Bode într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Colegul său, social-democratul Iuliu Nosa, ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, singurul deputat care este doar membru simplu fiind PMP-istul Liviu Balint, în Comisia pentru sănătate şi familie.
În ceea ce-i priveşte pe senatori, pesedistul Gheorghe Pop este vicepreşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse, iar Vasile Lungu, de la PMP, secretar în Comisia economică, industrii şi servicii, precum şi membru Comisia românilor de pretutindeni.

Vă mai recomandăm:

Un economist şcolit în SUA a ajuns senator în România cu doar 3 la sută din voturi

Câştigătorii alegerilor din Sălaj au primit certificatele doveditoare. Cine a fost marele absent

Alegeri parlamentare 2016. Rezultat electoral surprinzător în Sălaj! Cel mai slab cotat partid a obţinut două mandate de parlamentar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: