Cinci rochii memorabile din filme celebre. Cine a purtat piesa vestimentară favorită din istoria cinematografiei

Cinci rochii memorabile din filme celebre. Cine a purtat piesa vestimentară favorită din istoria cinematografiei

Rochii din filme celebre FOTO thevintagenews.com

Cinematografia este strâns legată de lumea modei. Alături de performanţele actoriceşti şi de intriga filmului, costumaţia celor care fac parte din distribuţia unui film îi pot fermeca pe spectatori şi pot da tonul în modă. Iată câteva dintre rochiile de neuitat, ce au devenit sursă de inspiraţie pentru milioane de femei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vivian Lee, în rolul lui Scarlett O’Hara (1939)

În filmul "Pe aripile vântului", din 1939, personajul principal Scarlett O`Hara a făcut remarcată şi prin numeroasele sale ţinute fermecătoare, ce reflectă tendinţele în modă de-a lungul unei perioade de 12 ani. De la fustele voluminoase din vremea Războiului Civil American, până la rochiile perioadei victoriene. Toate au fost realizate de către designerul Walter Plunkett, care, înainte de a le crea, a călătorit în zona de est a Americii, în Atlanta şi Philadelphia, în căutare de fabrici care produceau materiale similare celor din 1840.
În 2015, una dintre rochiile purtate de actriţă a fost vândută la o licitaţie pentru 137.000 de dolari.

Judy Garland, în "Vrăjitorul din Oz" (1939)

Designerul Gilbert Adrian a fost cel ales pentru a crea rochia lui Dorothy, fiind cunoscut, de altfel, pentru pasiunea sa faţă de cartea lui Lyman Frank Baum.
Rochia alb şi albastru, purtată de actriţa Judy Garland în celebrul musical regizat de Victor Fleming, a fost vândută în 2015, pentru nu mai puţin de 1,56 de milioane de dolari.

Marilyn Monroe, în "Şapte ani de căsnicie" (1955)

Emblematica rochia albă purtată de senzuala Marilyn Monroe în celebra scenă de la metrou din filmul "Şapte ani de căsnicie" a fost desemnată piesa vestimentară favorită din istoria cinematografiei, în urma unui sondaj realizat de British Heart Foundation. În iunie 2011, rochia, care făcea parte dintr-o colecţie de costume a actriţei Debbie Reynolds, a fost vândută la licitaţie pentru 4,6 milioane de dolari.

Audrey Hepburn, în "Micul dejun la Tiffany" (1961)

Creaţia lui Hubert de Givenchy pentru Holly Golightly, interpretată de Audrey Hepburn, este considerată cea mai faimoasă rochie neagră din toate vremurile, un simbol al eleganţei absolute şi al feminităţii.
Versiunea originală a vestimentaţiei a fost vândută în 2006, unui anonim, la licitaţia organizată de Casa de licitaţii Christie’s, pentru 410.000 de lire.

Grace Kelly, în "În spatele ferestrei" (1954)

Producţia cinematografică dezvăluie o Grace Kelly mai frumoasă decât oricând, jucând rolul unui consultant de modă ce strălunceşte în rochii superbe. Ţinutele poartă semnătură legendarei creatoare de modă Edith Head, care a răspuns, astfel, solicitărilor regizorului Alfred Hitchcock de a o ilustra pe Kelly, actriţa lui preferată, asemeni unei păpuşi de porţelan.
Piesa de rezistenţă este o rochie în alb şi negru, cu o fustă de şifon şi accesorizată cu mărgele şi mănuşi.

Mai puteţi citi:

Ascensiunea şi decăderea primului supermodel din lume. Cine a fost frumoasa Gia, femeia care i-a fascinat pe cei mai mari designeri

Destinul dramatic al unei mari artiste. Cine a fost Dalida, femeia fatală ai cărei foşti iubiţi s-au sinucis

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: