Cinci locuri spectaculoase unde s-a filmat seria de succes „Urzeala tronurilor“. Unde se găseşte spectaculoasa alee de fagi plantaţi în secolul al XVIII-lea

Cinci locuri spectaculoase unde s-a filmat seria de succes „Urzeala tronurilor“. Unde se găseşte spectaculoasa alee de fagi plantaţi în secolul al XVIII-lea

Seria a fost filmată în diverse locuri din lume FOTO Arhivă

Adaptarea seriei de cărţi fantastice "Cântec de foc şi gheaţă" a lui George R. R. Martin s-a dovedit a avea un succes gigantic. "Urzeala tronurilor" a devenit producţia cu cel mai mare succes la public din istoria postului de televiziune HBO.

Spectaculoasa producţie "Game of Thrones"/"Urzeala tronurilor" a fascinat publicul numeros nu doar prin intrigile politice presărate cu războaie, dragoste, ură şi dorinţă de răzbunare ori prin costumele inedite, ci şi prin peisajele fantastice în care se desfăşoară acţiunea. Locaţiile au fost atent alese pentru a crea lumea magică din film.

Iată câteva dintre locurile în care a fost filmată seria GoT, potrivit thevintagenews.com.

The Dark Hedges, County Antrim/Drumul regelui

The Dark Hedges (foto sus - www.thevintagenews.com) este cel mai fotografiat fenomen al Irlandei de Nord, o alee brăzdată de fagi - majoritatea plantaţi în secolul a XVIII-lea - ce formează un spectaculos tunel. Este locul pe care îl traversează Arya şi Gendry, în timp ce fuge din King's Landing, la finalul sezonului 2.

Alcázar, Sevilla/Dorne

Sevilla este locul perfect pentru oraşul imaginar Dorne, cu ale lui grădini de apă, iar castelul Alcázar - un complex de terase, curţi şi săli construite în stil gotic, baroc sau maur - reşedinţa perfectă pentru Casa Martell.

Itzurun Beach, Zumaia/Piatra Dragonului

Oraşul Zumaia, din nordul Spaniei, are două plaje mici: Santiago şi Itzurun (foto sus - www.thevintagenews.com), cea din urmă fiind folosită pentru a ilustra ţărmurile Pietrei Dragonului, locul în care Daenerys îşi stabileşte armata în aşteptarea momentului în care va deveni stăpână peste întregul Westeros.

Castillo de Almodóvar del Rio, Córboda/Casa Tyrell

Locaţiile spaniole nu au fost folosite doar pentru peisajele din Westeros. Castillo de Almodóvar del Rio este castelul Casei Tyrell, familia cu cea mai mare armată din cele şapte regate. Construcţia a fost iniţial o fortificaţie romană, însă structura actuală are origine maură, fiind renovată şi reconstruită în Evul Mediu.

Bardenas Reales/Dothraki

Spania s-a dovedit a fi teritoriul ideal pentru multe dintre scenele impresionantei producţii cinematografice. Nu doar pentru locurile sale spectaculoase, ci şi pentru cele mai puţin prietenoase. Este şi cazul regiunii Bardenas Reales (foto sus - www.thevintagenews.com), o zonă semi-deşertică, folosită pentru a reprezenta pământul locuit de războinicii Dothraki.

Vă mai recomandăm:

Cele mai colorate destinaţii de vacanţă. 5 oraşe care îţi fură ochii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: