Cele mai neobişnuite plaje din lume. Unde se află uluitoarea întindere de sticlă colorată

Cele mai neobişnuite plaje din lume. Unde se află uluitoarea întindere de sticlă colorată

Destinaţii fascinante pe litoral FOTO ba-bamail.com

Pentru mulţi, plaja perfectă presupune o întindere de nisip fin, auriu, cu ape străvezii şi palmieri. Există, însă, şi plaje binecuvântate cu o frumuseţe mai puţin convenţională.

Site-ul ba-bamail.com a întocmit o listă cu cele mai interesante şi neobişnuite destinaţii de pe litoral.

Papakolea Beach, cunoscută şi ca plaja cu nisip verde, este situată în apropiere de South Point, în districtul Ka’u, de pe insula Hawaii. Plaja pare a fi acoperită de muşchi, însă culoarea verde strălucitoare este dată, de fapt, prezenţa unul mineral silicat numit olivină, ce provine de la un vulcan din apropiere.
Papakolea Beach este una dintre cele patru plaje verzi din lume şi o destinaţie deosebită pentru orice călător.

Pe Insulele Marieta din Mexic, există o plajă ascunsă, numită Playa de Amor. Adevărată minune a naturii, această locaţie idilică s-a creat în urmă cu mii de ani, în urma activităţii vulcanice din zonă. La începutul anilor 1900, zona a fost folosită de către guvernul mexican pentru testarea bombelor, lăsând în urmă un loc de înot cu adevărat uimitor.
Pentru a ajunge în acest loc magic, turiştii trebuie să mearga cu caiacul ori să înoate printr-un tunel care face legătura cu Oceanul Pacific.

În California există un loc unic în lume: Glass Beach sau Plaja din sticlă, celebră pentru bucăţile multicolore din sticlă, netezite de valurile apei.
Această destinaţie s-a născut pe locul unui fost depozit de deşeuri, pe care autorităţile l-au închis în anii `60. În perioada ce a urmat, valurile au curăţat plaja de resturile biodegradabile, lăsând doar pietricelele străvezii care au adus celebritate acestui loc.

Plaja Vaadhoo din Maldive este un loc desprins parcă din basme, având aspectul unui cer înstelat. Spectacolul de lumini albastre de care turiştii se pot bucura pe timpul nopţii este dat de fitoplanctoni bioluminiscenţi, nişte organisme microscopice ce trăiesc în mediul acvatic. Zona se numără printre destinaţiile preferate pentru petrecerea lunii de miere.

Plaja Hyams din Australia a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai alb nisip din lume. În lumina puternică a soarelui, pare mai degrabă o întindere de zăpada, dând turiştilor impresia că fac parte dintr-un peisaj hibernal.

Citiţi şi:

Top 5 minuni arhitecturale ale lumii. Tunelul spectaculos construit la 100 de metri sub nivelul mării

Cele mai ciudate lacuri din lume. Unde se află apa care transformă vietăţile în stană de piatră

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările