Cele mai inteligente rase de câini. Clasamentul întocmit de celebrul dresor Cesar Millan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Border Colllie, una dintre cele mai inteligente rase de câini
Border Colllie, una dintre cele mai inteligente rase de câini

Fără îndoială, câinii se numără printre cele mai inteligente animale din lume, iar abilităţile lor continuă să îl suprindă pe om. Unele rase, însă, excelează.

Toţi câinii pot fi dresaţi, însă este important ca omul să inţeleagă abilităţile înnăscute ale patrupedului, pentru a şti cum să îl motiveze şi cum să-i scoată în evidenţă inteligenţa nativă.

Inteligenţa canină se referă la uşurinţa cu care animalul poate fi dresat, la capacitatea sa de a înţelege omul, abilitatea de a îndeplini anumite sarcini ori de a rezolva independent unele probleme. Cunoscutul dresor şi specialist în comportament canin, Cesar Millan, a întocmit un clasament al celor mai inteligente rase de câini.

Border Collie
Câini energici, afectoşi şi foarte isteţi, Border Collie sunt excelente ajutoare în supraveghere turmelor de oi, foarte agili şi cu aspect atletic. Sunt recunoscuţi pentru reacţiile rapide, pentru capacitatea de a munci timp îndelungat în compania turmelor şi a stăpânului, dar şi pentru atenţia extraordinară pe care o acordă pentru tot ce se întâmplă în jurul lui.

Pudel
Pudelul este una dintre cele mai populare rase de câini din lume, iar acest lucru nu este întâmplător. Nu doar că sunt animale foarte inteligente, ci şi active, hipoalergenice, care îşi poartă cu mândrie frumuseţea fizică. Pot fi dresaţi fără prea mult efort atât pentru pentru a lua urma prăzii, cât şi pentru a vâna şi a face aport. Considerat câinele naţional al Franţei, pudelul a fost folosit mai întâi ca "recuperator".

Ciobănesc german
Curajos, încrezător şi inteligent, ciobănescul german este doua cea mai populară rasă de câini din întreaga lume. Este un animal foarte muncitor, folosit în misiunile de căutare-salvare, ca ajutoare de nădejde ale poliţiştilor ori jandarmilor. Chiar dacă nu îşi arată afecţiunea, ciobănescul german se dovedeşte un animal de companie ideal pentru familii şi ocrotitor cu copiii.

Golden Retriever
Retrieverii fac parte din categoria câinilor sportivi, foarte inteligenţi, prietenoşi şi devotaţi. Tratează orice sarcină cu foarte multă seriozitate, încercând să exceleze în ceea ce fac, fie că este vorba de o partidă de vânătoare, o misiune de căutare-salvare sau este doar un tovarăş iubitor.

Doberman
Exemplare puternice, rezistente şi iuţi, Dobermanii sunt folosiţi cu succes în armată şi poliţie, fiind supuşi şi cooperanţi în faţa unui instructor priceput. În urma luptei din 1944, când armata Statelor Unite a recuperat insula Guam de la forţele japoneze, în memoria câinilor ucişi în bătălie a fost ridicată o statuie din bronz reprezentând un doberman, intitulată "Întotdeauna credincios".

Mai puteţi citi:

De ce plâng câinii. Explicaţiile unui celebru specialist în comportament canin

Cei mai simpatici câini de buzunar. Ce rasă interacţionează cel mai bine cu copiii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite