Cel mai mare spital din Sălaj nu mai face teste COVID-19 la cerere. Motivul din spatele acestei decizii

Cel mai mare spital din Sălaj nu mai face teste COVID-19 la cerere. Motivul din spatele acestei decizii

Sute de sălăjeni s-au testat la cerere FOTO Arhivă

În laboratorul Spitalul Judeţean din Zalău au fost realizate până acum 750 de teste la cerere pentru diagnosticarea COVID-19, preţul unuia fiind de 250 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău nu mai efectuează teste COVID-19 la cerere. Reprezentanţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj au anunţat că vor fi onorate programările valabile până în 13 august, însă ulterior acestei zile, cei care au nevoie de un astfel de test pentru a călători în străinătate ori vor doar să ştie dacă sunt sau nu infectaţi trebuie să orienteze spre alte centre de recoltare.

Decizia a fost luată ca urmare a numărului foarte mare de solicitări, care ar fi putut pune Spitalul în situaţia de a rămâne fără kituri de testare. "Din cauza supraaglomerării, se va modifica metodologia programărilor. Se vor efectua teste la cerere în continuare, însă doar până în 13 august, păstând în totalitate toate programările facute. Este important de spus că nimeni nu îşi va pierde programarea făcută. Deocamdată avem suficiente kituri de testare, dar pentru a nu risca să ne confruntăm cu un deficit pentru pacienţii veniţi în Urgenţă şi pentru cei care necesită intervare, testele la cerere nu se mai fac", a declarat Alina Tarba, purtătorul de cuvânt al SJU Zalău, adăugând că unitatea medicală va comunica noua metodologie în momentul în care ea va fi stabilită.
Până în prezent, la SJU Zalău au fost efectuate 750 de examinări la cerere pentru diagnosticarea COVID-19. Preţul unei testări este de 250 de lei.

În judeţul Sălaj, e la debutul pandemiei au fost confirmate 202 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 147 au fost externaţi, 38 sunt internaţi, iar 17 au decedat.

Citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: