Ceartă pe moştenirea lui Guşet, „uriaşul din Carpaţi“. Fiul şi fosta parteneră de viaţă îşi dispută trofeele şi medaliile campionului

Ceartă pe moştenirea lui Guşet, „uriaşul din Carpaţi“. Fiul şi fosta parteneră de viaţă îşi dispută trofeele şi medaliile campionului

George Guşet şi Lorena Boberschi FOTO Colej Facebook.com

La nici o săptămână de la înmormântarea celui mai titrat aruncător român de greutate al tuturor timpurilor, între fiul acestuia, George Guşet, şi fosta antrenoare şi parteneră de viaţă a sportivului, Lorena Boberschi, este pe punctul de a izbucni un scandal.

Mărul discordiei îl reprezintă medaliile, trofeele şi diplomele pe care Gheorghe Guşet le-a obţinut în cei aproape 25 de ani de carieră la diferite competiţii naţionale şi internaţionale. În acest sens, fiul regretatului sportiv i-a trasmis Lorenei Boberschi, prin intermediul unei case de avocatură, o cerere în care îi solicită să predea pe bază de proces-verbal de predare-primire nu doar toate distincţiile, ci şi ceasul, lanţul şi brăţara de aur, despre care tânărul Guşet ar fi aflat că tatăl le purta la evenimentul la care i s-a făcut rău.

Demersul avocaţilor este motivat de faptul că George Guşet este singurul fiu al celui supranumit "uriaşul din Carpaţi" şi, singurul moştenitor legale al acestuia, de vreme ce relaţia dintre tatăl său şi Lorena Boberschi nu a fost oficiată niciodată, cei doi trăind în concubinaj timp de 21 de ani.

În replică, femeia a scris pe contul său de Facebook că Guşet tatăl şi Guşet fiul nu îşi vorbeau de patru ani şi că a fost singura care i-a stat alături. "În toţi aceşti ani, eu singură am fost lângă el, eu am fost cu el la UPU de nenumărate ori şi în spitale, lor nu le păsa. Le pasă doar de bani", s-a plâns Lorena într-o postare, pe care a şters-o după câteva ore.

George Guşet nu a putut fi contactat de către reporterul "Adevărul", însă a declarat pentru ziarul "Magazin Sălăjean" că nu cere decât ceea ce i se cuvine din punct de vedere legal. "Dacă aş avea puterea să-l aduc înapoi, aş face-o într-o clipă. Averea şi moştenirea nu au valoare. Eu am ce îmi trebuie. Din păcate, nu-l mai am pe el", a fost reacţia moştenitorului.

Potrivit legislaţiei româneşti în vigoare, singurii moştenitori ai unui defunct sunt soţul supravieţuitor şi copiii. "Codul Civil nu recunoşte dreptul legal la moştenire al concubinului, indiferent de perioada de convieţuire a acestuia cu defunctul. Concubinul are cel mult posibilitatea de a invoca un drept de creanţă în ceea ce priveşte bunurile dobândite de defunct, în măsura în care concobinul a contribuit la dobândirea acestora, însa acest drept trebuie dovedit. În lipsa unei căsătorii, concubinul poate avea drept de moştenire doar dacă avea un testament făcut în favoarea sa, devenind astfel moştenitor testamentar. Chiar şi în această situaţie, copiii defunctului nu pot fi înlăturaţi de la succesiune, pentru că au rezervă succesorală, care le conferă jumătate din cât li s-ar fi cuvenit în lipsa unui testament", ne-au declarat avocaţii consultaţi de reporterul "Adevărul".
Gheorghe Guşet a decedat în noapte de 11 spre 12 iunie, pe patul de spital, în urma unei afecţiuni cardiace, la doar 49 de ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la o petrecere.

Mai puteţi citi:

FOTO Multiplul campion balcanic şi naţional Gheorghe Guşet a fost condus pe ultimul drum. Sandu Lungu şi Cozmin Guşă, prezenţi la înmormântare

Drama unui multiplu campion naţional şi balcanic. „Uriaşul din Carpaţi“, lovit de nenumărate probleme de sănătate

UPDATE Starea lui Gheorghe Guşet rămâne critică. Campionul este în comă indusă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: