Cea mai simplă ciorbă acră. Reţeta care îţi va garanta un preparat delicios

Cea mai simplă ciorbă acră. Reţeta care îţi va garanta un preparat delicios

Ciorbă acră cu cârnat FOTO Facebook.com/Mircea Groza

O mâncare nelipsită în zilele de iarnă din din gospodăriile ţărăneşti din Ardeal, ciorba acră cu cârnaţi, este un preparat care necesită doar câteva ingrediente şi care se prepară fără prea mult efort.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscut pentru implicarea sa în promovarea valorilor culinare româneşti, sălăjeanul Mircea Groza propune o nouă reţetă delicioasă şi uşor de realizat.

Ingrediente: o căpăţână de varză acră, o bucată de cârnat de casă afumat, ceapă, trei linguri de orez, boia dulce, o cană de zeamă de varză, ulei, făină, cimbru.

Începeţi prin a tăia varza fideluţă (aveţi nevoie de o farfurie plină cu varză), apoi puneţi-o la fiert. Adăugaţi ceapa tocată şi o crenguţă de cimbru. Între timp, tăiaţi cârnatul feliuţe, pentru ca mai apoi să îl puneţi în oala de ciorbă, împreună cu orezul (pe care l-aţi spălat în apă rece.


Într-o crăticioară, pregătiţi la foc mic, amestecând continuu, o îngroşală din o lingură de ulei şi trei de făină. Nu lăsaţi să se ardă. Luaţi de pe foc, presăraţi o linguriţă de boia dulce, amestecaţi şi stingeţi cu o cană de zeamă de varză, adăugată treptat. Lăsaţi amestecul să fiarbă încet, pentru aproximativ un sfert de oră.

Când varza şi cârnatul s-au fiert, adăugaţi îngroşala şi mai daţi un clocot. La nevoie, completaţi cu sare şi, eventual, zeamă de varză.

Serviţi cu smântână şi cu salată de ceapă roşie. Poftă bună!

Citiţi şi:

Preparatul ideal după sărbători. Cum faci cea mai bună ciorbă cu hrean şi perişoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: