Cea mai gustoasă supă de vară. Combinaţiile care vă vor răsfăţa papilele gustative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supă de curcan cu ciuperci şi ceapă FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Supă de curcan cu ciuperci şi ceapă FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Pentru că nicio masă nu este completă fară o ciorbă sau o supă bună, gastronomul sălăjean Mircea Groza vă propune să încercaţi o reţetă ideală de vară.

În aceste zile călduroase, o supă limpede şi răcoritoare este cel mai potrivit preparat cu care vă puteţi desfăta la masa de prânz. Mâncarea combină savoarea cărnii de curcan şi aroma hribilor, cu dulceaţa legumelor proaspete şi a cepei călite.

Ingrediente: o bucată de carne de curcan cu os (aripă, gât, pulpă inferioară, dar puteţi adăuga şi pipota şi inima), doi-trei morcovi, două rădăcini de pătrunjel, una de păstârnac, o bucată de ţelină, ceapă, un fir de usturoi verde, un ardei, ciuperci, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Într-o oală cu apă, puneţi carnea la fiert, spumaţi ori de câte ori este nevoie, apoi adăugaţi legumele întregi, curăţate. Lăsaţi să clocotească la foc mic, timp în care vă ocupaţi de ciuperci. Gastronomul sălăjean vă recomandă să optaţi pentru hribi, care vor da un gust aparte preparatului. Îi spălaţi bine, apoi îi tăiaţi feliuţe şi îi căliţi în puţin ulei. Adăugaţi sare, amestecaţi, după care stingeţi cu un polonic din supa de carne şi lăsaţi să fiarbă încet. Spălaţi bine o lămâie, daţi coaja pe răzătoarea mică şi adăugaţi jumătate din cantitate în cratiţa în care fierb ciupercile. Când hribii s-au gătit, stoarceţi zeama de la jumătate de lămâie şi mai daţi câteva clocote.

supa curcan cu ciuperci foto mircea groza

Curăţaţi cinci-şase cepe verzi, tocaţi-le şi căliţi-le în ulei, împreună cu puţină sare şi supă. Când s-au înmuiat, adăugaţi ciupercile, amestecaţi şi potriviţi de sare şi piper.
Cand carnea şi legumele s-au fiert, le scoateţi din oală, strecuraţi zeama. Luaţi bucăţile de carne de pe oase, tăiaţi rondele morcovii şi adăugaţi în supă, împreună cu ciupercile călite.
La servire, presăraţi frunze de pătrunjel sau cozi de ceapă verde.

Poftă bună.

Vă mai recomandăm:

Cum faci o mâncare de mazăre delicioasă. Reţeta simplă a unui preparat rapid şi săţios

Cel mai gustos papricaş de cocoş cu găluşte. Secretul unui cunoscut gastronom pentru o carne fragedă

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite