Cea mai gustoasă ciorbă cu carne de viţel. Ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru un preparat plin de savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorba este bogată în legume FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Ciorba este bogată în legume FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Ciorba este un preparat care nu lipseşte din meniul zilnic. O variantă pe care trebuie să o încercaţi este cea "cu de toate", cum îi spune gastronomul sălăjean Mircea Groza.

Ciorba cu carne de viţei şi legume este un fel de mâncare delicios, în care savoarea cărnii se îmbină cu aroma legumelor.

Ingrediente: oase de viţel cu carne, morcovi, pătrunjel, păstârnac, ţelină, ceapă, varză, cartofi, ardei, păstăi, roşie, verdeaţă.

Mod de preparare: Puneţi oasele de viţel la fiert în apă rece cu sare şi spumaţi ori de câte ori e nevoie, apoi adăugaţi zarzavatul, ceapa, un ardei, o legătură mică de frunze de ţelină (dacă vă permite timpul, fierbeţi-le cu o seară înainte, lăsaţi să se răcească peste noapte, iar dimineaţa îndepărtaţi grăsimea care se formează la suprafaţă). Strecuraţi zeama, după care o puneţi din nou pe foc, adăugând în ea o farfurie de păstăi, un ardei roşu tocat, iar după câteva minute, cartofii tăiaţi cuburi. Până fierb, tăiaţi fideluţă o jumătate de varză şi puneţi-o în oală, apoi adăugaţi şi o roşie tocată mărunt. Săraţi dacă mai este nevoie.

ciorba cu vitel si legume foto mircea groza

Când toate legumele sunt fierte, puneţi bucăţile de carne pe care le-aţi desprins de pe oase, precum şi zarzavatul din supa de oase, tocat în prealabil.
Dacă preferaţi ciorbele mai acre, înainte de a lua oala de pe foc, turnaţi un pahar de suc de roşii sau borş. Când serviţi, presăraţi puţină verdeaţă tocată.

Poftă bună!

Mai puteţi citi:

Mic dejun gustos cu ouă. Trei reţete simple şi rapide pentru toată familia

Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite