Ce impozite plătim în 2018. Clădirile neîngrijite, taxate cu 300% mai mult

Ce impozite plătim în 2018. Clădirile neîngrijite, taxate cu 300% mai mult

Impozitele pentru clădirile în paragină s-au triplat FOTO Andreea Vilcovschi

În încercarea de a-i determina pe proprietarii de clădiri din municipiu să îşi îngrijească imobilele aflate în stare avansată de degradare, autorităţile au decis să tripleze valoarea impozitelor începând din 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casele care stau să cadă, cu tencuiala desprinsă şi terenurile pline de gunoaie vor fi taxate la sânge de către autorităţi, după ce consilierii municipali au decis ca începând din acest an, proprietarii indolenţi să scoată din buzunare de trei ori mai mulţi bani decât până acum. O majorare a fost operată şi în cazul impozitului pe mijloace de transport, unde administraţia locală a stabilit o creştere de 5 procente.

În schimb, celelalte taxe locale au rămas nemodificate. Reprezentanţii Primăriei Zalău au anunţat că vor fi acordate scutiri pentru 11 tipuri de clădiri, printre care cele afectate de calamităţi, ale căror proprietari au venituri mai mici decât salariul minim brut pe ţară sau cele din categoria monumetelor istorice.
Contribuabilii persoane fizice care îşi achită impozitele până în 31 martie 2018 vor beneficia de o reducere de 10%, în timp pentru firme, bonificaţia este de 5%. Taxele şi impozitele locale pot fi achitate începând de miercuri, 10 ianuarie.

Mai puteţi citi:

Strada Cloşca intră în reparaţii capitale. Cum se va circula

Proiectul unui parc industrial de 10 hectare, tras pe linie moartă. Ce explicaţii au autorităţile

citeste totul despre: