Care sunt cele mai importante proiecte pentru Zalău. Cetăţenii, invitaţi să aleagă între parcul industrial, centura ocolitoare sau linia de tramvai

Care sunt cele mai importante proiecte pentru Zalău. Cetăţenii, invitaţi să aleagă între parcul industrial, centura ocolitoare sau linia de tramvai

Unul dintre proiecte vizează dezvoltarea transportului public FOTO Arhivă

Cetăţenii şi actorii locali sunt invitaţi să ierarhizeze 10 proiecte pe care le consideră esenţiale pentru dezvoltarea Zalăului, în valoare de peste 1 miliard de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banca Mondială în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România.

În lista ce vizează Zalăul, au fost incluse 10 proiecte, în valoare de peste 1 miliard de euro, respectiv reabilitarea DJ 191C Nuşfalău-Crasna-Zalău-Creaca, dezvoltarea transportului public metropolitan, dezvoltarea Parcului Industrial şi a Parcului Logistic Zalău, amenajarea şi modernizarea căii ferate pentru introducerea unei linii de tramvai uşor pe traseul Gara Veche-Gara Zalău-Hereclean, drumul TransRegio Sălaj (Zalău-Satu Mare), extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiilor exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dezvoltarea infrastructurii de transport Zalău (deschiderea de noi legături spre Centura Ocolitoare şi între zone ale municipiului), varianta de ocolire Zalău, variantele de ocolire pentru Crişeni şi Şimleu Silvaniei, Autostrada A3 Transilvania (Nădăşelu-Suplacu de Barcău).

Cetăţenii şi actorii locali sunt invitaţi să se implice în ierarhizarea acestor proiecte, accesând linkul https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk, până în 22 martie 2019. Această activitate face parte din campania „Alege priorităţile oraşului tău” şi îşi propune identificarea celor mai importante proiecte metropolitane pentru comunitatea locală.

Mai puteţi citi:

Piste de biciclete din bani europeni, la Zalău. Care sunt traseele pe care urmează să fie amenajate

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: