Căpuşele şi-au reluat atacul. Nouă pacienţi au ajuns în acest weekend la Urgenţe

Căpuşele şi-au reluat atacul. Nouă pacienţi au ajuns în acest weekend la Urgenţe

Nouă sălăjeni au ajuns la Urgenţe în weekend cu înţepături de căpuşe FOTO Arhivă

La... pachet cu vremea bună din ultimele zile, căpuşele şi-au făcut din plin simţită prezenţa în acest weekend, trimiţând nouă persoane la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Marianei Ortelecan, reprezentant al biroului de relaţii publice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, la Unitate de Primire a Urgenţelor s-au prezentat în weekend-ul recent încheiat nouă sălăjeni înţepaţi de căpuşe. Opt dintre ei sunt din Zalău şi este vorba, cel mai probabil, despre persoane care au profitat de vremea bună şi au ieşit la iarbă verde. Patru dintre pacienţii care s-au prezentat la Urgenţe au fost copii, unul de trei ani, doi de patru ani şi unu de 17 ani. La aceştia se adaugă cinci adulţi, toţi cinci din Zalău.


Ca o coincidenţă ciudată, alţi nouă sălăjeni au ajuns, în aceeaşi perioadă, la Urgenţe cu muşcături - de această dată de câine. Trei sunt copii cu vârste cuprinse între trei şi nouă ani, iar şase sunt adulţi. Toţi au fost muşcţai de gambă sau de mână, tratamentul plăgilor rezultate nenecesitând internarea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările