Când va fi dat în folosinţă heliportul SMURD de la Jibou. Investiţia a fost finalizată acum trei ani, fără platformă de aterizare

Când va fi dat în folosinţă heliportul SMURD de la Jibou. Investiţia a fost finalizată acum trei ani, fără platformă de aterizare

Heliportul de la Jibou nu a fost prevăzut iniţial cu loc de aterizare FOTO Arhivă

Autorităţile au finalizat, recent, lucrările de amenajare a platformei de aterizare pentru elicopterul de intervenţie arondat regiunii Nord-Vest. Investiţia se apropie de 200.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regiunea Nord-Vest va avea, din septembrie, un elicopter de intervenţie, care va avea baza la Jibou, a anunţat vineri şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

"În final pot să spun, pentru că de fiecare dată când vin la Cluj sunt întrebat când va avea regiunea asta elicopterul funcţional, şi am să vă răspund. S-a terminat construcţia platformei de aterizare, dacă totul este bine, în primele 10-15 zile ale lunii septembrie regiunea dumneavoastră va avea un elicopter operat de Cluj, poate în colaborare cu Oradea, o să vedem ca număr de medici, dar va fi elicopterul, începută activitatea lui, în luna septembrie. (...) Cu siguranţă, trebuie să începem pregătirile pe partea medicală, să pregătim personalul care va lucra pe acest mijloc de intervenţie care va fi extrem de important pentru întreaga zonă", a spus Raed Arafat.

Contactat, Adrian Chichişan, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, a declarat corespodentului Adevărul, că investiţia în realizarea platformei de aterizare a costat aproximativ 190.000 de lei, lucările derulându-se pe parcursul a trei luni.

Heliportul de la Jibou a fost construit în 2016, printr-o investiţie de peste 1 milion de lei de la bugetul judeţului, pentru elicopterul SMURD care deserveşte judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud. Întrucât amplasamentul nu fusese prevăzut cu opistă de aterizare, heliportul nu a putut fi dat în folosinţă.

Citiţi şi:

Heliportul de un milion de lei construit fără loc de aterizare. Cum a fost posibil proiectul aberant aprobat de guvern

Echipaj de terapie intensivă mobilă în Sălaj. Intervenţiile la cazurile critice, asigurate cu medici din judeţele vecine

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările