Campanie pentru un mediu sănătos. Cum poţi câştiga premii renunţând la deşeurile electrocasnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania se derulează în perioada 8-19 aprilie FOTO Arhivă
Campania se derulează în perioada 8-19 aprilie FOTO Arhivă

Organizatorii campaniei asigură preluarea gratuită a aparatelor electronice şi electrocasnice defecte sau ieşite din uz.

O nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocanice se derulează în Zalău, în perioada 8-19 aprilie, în organizarea Primăriei şi a TGP-The Green Project Zalău, cu susţinerea Asociaţiei Române pentru Reciclare – RoRec. Campania, ce are şi caracter educativ, oferă cetăţenilor posibilitatea de a se descotorisi gratuit de aparatele electrice şi electrocasnice defecte ori pe care le-au scos din uz.

"Chiar dacă ţi-a fost apropiat pentru un timp, televizorul, frigiderul sau orice alt aparat electric ajuns la capătul puterilor emană toxicitate şi în casa şi viaţa ta! Desparte-te de el uşor şi în siguranţă", este mesajul transmis de către organizatori.

Cei care vor să renunţe la aceste deşeuri o pot face apelând TelVerde 0800 444 800 sau numărul de telefon 0756 030 602 pentru preluarea gratuită a aparatelor de la domiciliu ori le pot preda sâmbătă, 13 aprilie, între orele 10 şi 16, la punctele provizorii de colectare amenajate în următoarele locuri din oraş:
• cartier Porolissum - lângă benzinăria PETROM
• cartier Brădet - lângă magazinul Codiflor
• cartier Dumbrava - lângă Piaţă Agroalimentară
• Centrul de colectare - str. Fabricii nr. 30 B

Pentru deşeurile electrice predate, deponenţii pot câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acţiuni de colectare. Tragerea la sorţi va avea loc în 19 aprilie, la Centrul de Colectare Zalău, începând cu ora 14.30, premiile puse la bătaie fiind două cuptoare cu microunde digitale, un aspirator şi două mixere.

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice - cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 fiecare om va deţine, în medie, 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziţia de aparate noi a crescut exponenţial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ţine pasul cu vremurile.

Legislaţia specifică şi obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivaţii principale protecţia mediului, a sănătăţii populaţiei şi a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deşeurilor electrice, mai ales în contextul unei creşteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Mai puteţi citi:

Cinematograf reabilitat cu 10 milioane de lei. Va include singurul planetariu digital din vestul ţării

Bani pentru lucrările de cadastru general. Lista primăriilor din Sălaj care au solicitat finanţare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite