Campanie de boicotare a produselor Electrolux. Acţiunile vor culmina cu pichetarea Ambasadei Suediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caravana a făcut un prim popas la Zalău FOTO Andreea Vilcovschi
Caravana a făcut un prim popas la Zalău FOTO Andreea Vilcovschi

Prin această campanie publică de boicotare a produselor Electrolux, pentru a face cunoscut comportamentul companiei faţă de muncitorii aflaţi de 8 săptămâni în grevă.

Aproximativ 20 de reprezentanţi ai Cartel Alfa şi ai Sindicatului Samus din cadrul fabricii Electrolux Satu Mare au boicotat luni, 22 aprilie, produsele companiei, în două magazine din municipiul Zalău.

"Colegii de la sindicatul Samus au pornit într-o caravană prin ţară, pentru a boicota produsele Electrolux pe perioada desfăşurării grevei din fabrică. Caravana a pornit din Satu Mare, de la magazinele care comercializează produsele acestei mărci, primul popas fiind făcut luni, la Zalău", ne-a declarat Laurenţiu Ghiuruţan, liderul Cartel Alfa Zalău.

Pe durata manifestării, sindicaliştii au purtat pancarte cu mesaje precum "Electrolux nu respectă muncitorii" şi i-au îndemnat pe clienţi să nu cumpere produsele acesteia. Potrivit liderului sălăjean, acţiunile vor continua în zilele ce urmează în Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Rîmnicu-Vîlcea, Piteşti şi bucureşti, urmând a se încheia cu pichetarea sediului Ambasadei Suediei la Bucureşti.
Angajaţii Electrolux au intrat în a opta săptămână de grevă, ei solicitând o majorare salarială de 2 lei/oră, având în vedere că majoritatea lucrătorilor sunt plătiţi cu salariul minim pe economie.

Mai puteţi citi:

Protest la una dintre fabricile Michelin.  „Ne-au decis soarta cei din alte sindicate“

Avertismentul unui lider de sindicat din Educaţie: „Ne va fi ruşine cu cei care vor sta în faţa copiilor noştri“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite