Călin Pop, zălăuanul care a lăsat, fără ezitare, muzica pentru stomatologie

A fost chitaristul trupei Desperado 10 ani, dar a renunţat la muzică Călin Pop a renunţat de trei ani la trupa „Desperado“ şi se dedică exclusiv carierei de medic dentist. El spune că-i aduce mai multe satisfacţii decât scena.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu toate că a ajuns celebru datorită muzicii, Călin Pop spune că pentru el cântatul este un simplu hobby. „Am început să cânt prin anul I de facultate, împreună cu Sandy Deac. Era o trupă fără prea mari pretenţii. Cântam doar cover-uri prin cluburile din Cluj“, îşi aminteşte Călin începuturile formaţiei care, câţiva ani mai târziu, avea să devină trupa de succes „Desperado“.


„Treptat, trupa a început să prindă puteri. Am început să compunem piese, în special satirice, gen «Am cazanul meu», care prindeau foarte bine la public, mai ales în Ardeal“, continuă el. A fost chitarist şi solist vocal al trupei “Desperado“ aproape zece ani, dar a renunţat. Despărţirea lui de trupă a început să se prefigureze încă din 2003, când a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină „Iuliu Haţieganu“, din Cluj-Napoca. S-a mutat la Bucureşti, pentru a lucra într-o clinică privată de acolo. Din 2003 până în 2007, când Călin se afla în capitală, iar trupa rămăsese în Cluj, colaborarea dintre ei a fost destul de dificilă.


Nu regretă că a părăsit Desperado „Aveam o vorbă: «Ne-ntâlnim pe scenă!». Îi încurcam şi trebuia să părăsesc trupa, să-şi poată găsi alt chitarist care să poată fi acolo când aveau nevoie“. Lucrurile s-au tranşat în 2007, când Călin şi-a deschis, la Zalău, împreună cu naşul său, Dinu Iancu Sălăjanu, un cabinet privat de stomatologie. Din acel moment, dat fiind şi succesul imediat al dentistului Călin Pop, cariera de muzician a trecut definitiv în plan secundar.


Renunţarea la muzică nu i-a adus prea mari regrete. „Am mult mai mari satisfacţii ca medic, decât am avut ca artist. Acum, ca medic, mă salută pacienţii pe stradă, recunoscători pentru că i-am ajutat să aibă o viaţă mai bună. Ca artist poţi, cel mult, să impresionezi pe moment“, spune Călin Pop. Totuşi, el admite că nu este deloc de neglijat faptul că se câştigă mult mai bine din stomatologie, decât din muzică. Câştigă bine, spune el, şi pentru că îşi face munca aşa cum trebuie, ceea ce i-a adus pacienţi chiar şi din Statele Unite şi din Canada, atraşi de preţurile mult mai mici decât cele din ţările lor.


Muzica şi călatoriilePe lângă meseria sa şi pasiunea pentru muzică, lui Călin îi place să călătorească. Iar „portofoliul“ său de destinaţii vizitate până acum este de-a dreptul impresionant: Africa, Brazilia, Cuba, Salvador, Republica Dominicană. Iar prin Europa nici nu mai ţine minte de câte ori a fost. Şi nu ca simplu turist, ci ca mare fan al muzicii live şi ca admirator al marilor artişti ai momentului. De câte ori un artist preferat susţinea un concert în Europa, Călin era prezent. Aşa a văzut trupa Pink Floyd, la Praga, Eagles la Londra, pe Tina Turner, la Munchen, Rolling Stones şi trupa Toto, la Budapesta, pe Alicia Keys, la Dortmund,  iar pe Eric Clapton, la Viena. Evident, weekend-ul acesta se va afla la Bucureşti, pentru a-i vedea din nou „la lucru“, live, pe Eric Clapton, şi pe Elton John, ambii având concerte programate în Capitală.

Întrebări şi răspunsuri:
Cât de importanţi sunt banii pentru Călin Pop?
C.P. Nu apreciez lucrurile materiale. Sunt tipul care în loc său dau 50.000 de euro pe o maşină, prefer să folosesc banii ăştia ca să văd lumea.
Crzi într-o revenire la „Desperado“?
C.P.: Eu mi-am reluat, deja, colaboarea cu ei de câteva luni. Dar pot să cânt numai în weekend, pentru că în rest sunt la cabinet.

Ce-i place
Îi place muzica, în general, cea cântată live, în special. În place şi să călătorească, iar dacă poate să asocieze cele două plăceri, cu atât mai bine!
Ce nu-i place
Nu-i place deloc ceea ce se întâmplă acum cu ţara, nu-i plac degradarea şi mediocritatea care plutesc în aer în toate domeniile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările