Banii au încins spiritele în Consiliul Judeţean Sălaj. „Nu e prost cine cere, prost e cine dă“

Banii au încins spiritele în Consiliul Judeţean Sălaj. „Nu e prost cine cere, prost e cine dă“

Consilierii au împărţit 240.000 de lei FOTO Andreea Vilcovschi

Alocarea de bani de la bugetul judeţului pentru proiectele sportive, recreative şi de tineret a stârnit discuţii aprinse în rândul aleşilor judeţeni, liberalii reclamând că obiectivul programului este neglijat.

Peste 240.000 de lei au fost împărţiţi luni, 24 iunie, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Sălaj, către 42 de asociaţii, fundaţii şi culte religioase printr-un programul anual ce îşi propune încurajarea derulării de activităţi nonprofit de interes judeţean pentru sport, tineret şi recreative. Solicitanţii declaraţi eligibili au primit sume cuprinse între 1.800 şi 6.000 de lei. Mai mult de jumătate dintre beneficiari fiind parohii din judeţ, care vor beneficia de sprijin financiar pentru derularea de tabere creştine ori de autocunoaştere, pentru acţiuni de "păstrare a valorilor şi tradiţiilor creştine" şi de evanghelizare ori o caravană a meşteşugurilor tradiţionale.

Această situaţie a trezit nemulţumirea consilierilor liberali, care, prin vocea lui Adrian Margin au susţinut că obiectivul programului derulat de către administraţia judeţeană este, astfel, neglijat. "Scopul acestui proiect, conform Legii 350, îl reprezintă activităţile de interes judeţean pentru sport, tineret şi recreative, însă pentru majoritatea proiectelor din lista beneficiarilor singura legatură este că în titlul lor apare cuvântul tineret. Nu ştiu ce a analizat comisia, dar, ca să fie conform situaţie, ar trebui să adaugăm şi capitolul de prozelitism religios. Este surprinzător cum toate parohiile, indiferent de rit, ştiu să organizeze competiţii sportive. Nu mi se pare că obiectul legii este îndeplinit, în condiţiile în care noi finanţăm activităţi pur confesionale sau de evanghelizare (...) Nu e prost cine cere, prost e cine dă", a afirmat cu ironie Margin, cerând fie retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi, fie scoaterea parohiilor din lista beneficiarilor.

În replică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Szilagyi Robert, a precizat că situaţia este cauzată de lipsa ONG-urilor în Sălaj şi că legislaţia în vigoare nu permite eliminarea respectivilor solicitanţi.
Proiectul de hotărâre a trecut în ciuda votului negative al consilierilor liberali.

Citiţi şi:

Foame de bani în primăriile sălăjene. Au cerut de cinci ori mai mulţi bani decât fondurile disponibile în bugetul judeţului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: