Bani pentru lucrările de cadastru general. Lista primăriilor din Sălaj care au solicitat finanţare

Bani pentru lucrările de cadastru general. Lista primăriilor din Sălaj care au solicitat finanţare

45 de primării sălăjene au cerut fonduri FOTO Arhivă

A început cea de-a cincea etapă de finanţare a lucrărilor de cadastru general, suma totală pusă la bătaie fiind de 280 milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară finanţează şi în 2019, din veniturile proprii, lucrări de cadastru general în toate localităţile eligibile. Primarii interesaţi să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanţare cu oficiile judeţene începând cu luna aprilie. Toate lucrările sunt gratuite pentru cetăţeni.

Astfel, în acest an, fiecare unitate administrativ-teritorială poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, cu 5.000 de lei mai mult decât anul trecut. Până în prezent, peste 2.000 de primării din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa de a accesa aceşti bani, pentru circa 3 milioane de hectare şi peste 4 milioane de imobile. În judeţul Sălaj, au fost înregistrate 45 cereri, în valoare de 4,2 milioane de lei. În lista primăriilor care au solicitat astfel de fonduri se regăsesc: Agrij, Almaşu, Băbeni, Bălan, Bănişor, Benesat, Bobota, Bocşa, Boghiş, Carastelec, Cehu Silvaniei, Cizer, Coşeiu, Creaca, Crişeni, Cristolţ, Cuzăplac, Dobrin, Dragu, Halmăşd, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Ip, Jibou, Letca, Marca, Măerişte, Mirşid, Nuşfalău, Pericei, Plopiş, Poiana Blenchii, Rus, Sîg, Sălăţig, Şamşud, Şărmăşag, Şimleu Silvaniei, Someş-Odorhei, Surduc, Treznea, Valcău de Jos, Zalha şi Zalău.

Începând din 3 aprilie, fiecare oficiu teritorial va comunica unităţilor administrativ-teritoriale care au solicitat finanţare în această etapă, suma de care vor beneficia şi modelul contractelor de finanţare.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional şi terenuri agricole subvenţionate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Pentru a beneficia de aceste fonduri, primăriile care semnează contracte de finanţare cu OCPI trebuie să găsească prestatori până în luna august. Plăţile se vor face după deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recepţionate.

Vă mai recomandăm:

Peste 11 milioane de lei pentru Urgenţa Spitalului Judeţean Zalău. Cum va arăta secţia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: