Bacalaureat 2020 Sălaj. Aproape 300 de absolvenţi din promoţiile vechi dau examenul de maturitate

Bacalaureat 2020 Sălaj. Aproape 300 de absolvenţi din promoţiile vechi dau examenul de maturitate

Fiecare probă scrisă durează trei ore FOTO Andreea Vilcovschi

Absolvenţii de liceu susţin luni, 22 iunie, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2020, cea la Limba şi literatura Română. Asemeni elevilor de clasa a VIII-a, şi ei susţin testarea în condiţii speciale.

Săptămână plină de emoţii pentru absolvenţii de liceu care au început luni, 22 iunie, Examenul de Bacalaureat, cu prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română. La această primă sesiune s-au înscris 1.847 de candidaţi, dintre care 1.553 sunt din promoţia curentă, iar 294 sunt din promoţiile anilor trecuţi, potrivit cifrelor oficiale transmise de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Examenul este organizat în nouă centre de examen.

Marţi, 23 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi a specializării, joi, 25 iunie. 
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). În acest an, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecţia datelor, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Mai puteţi citi:

De la examen, la spital. Un elev din Sălaj nu a putut susţine proba de Matematică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările