A început bacalaureatul. Primii candidaţi au susţinut proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română

A început bacalaureatul. Primii candidaţi au susţinut proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română

Proba orală de limba română se desfăşoară până miercuri FOTO Olimpia Man

Cei peste 2.400 de absolvenţi de liceu înscrişi la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an intră de astăzi în probele de evaluare a competenţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima probă este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară începând de astăzi până pe 12 iunie. Candidaţii vor susţine această probă, ca de altfel şi celelalte de evaluare a competenţelor, în liceele la care au absolvit. Cea de-a doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie.

Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12,00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.

Precizăm că probele scrise vor fi susţinute de către candidaţi în 11 centre de examen, care vor funcţiona fie ca şi comisii, fie ca şi subcomisii, stabilite la Colegiul Naţional „Silvania”, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceului Tehnologic „Voiveodul Gelu”, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei – comisii, respectiv Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic Cserey – Goga Crasna şi Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei – subcomisii.

Lucrările de la probele scrise vor fi corectate în trei centre de evaluare, organizate la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău şi la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei.

Reamintim că pentru această sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris în Sălaj 2.444 de candidaţi. 2.109 sunt din promoţia curentă, restul de 335 fiind din serii anterioare.

Citeşte şi UPDATE Tânără de 18 ani, găsită spânzurată într-un apartament din centrul Zalăului

Încă două premii naţionale pentru olimpicele de la română

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările