Autorităţile vor să elimine din faţa spitalelor cozile cu persoane suspecte COVID-19. Ce soluţii s-au găsit

Autorităţile vor să elimine din faţa spitalelor cozile cu persoane suspecte COVID-19. Ce soluţii s-au găsit

Zeci de persoană stau la rând seară de seară pentru a afla rezultatele testelor FOTO Facebook.com

Abia după ce în mediul online au apărut fotografii cu cozile formate în faţa Spitalului Judeţean, în aşteptarea rezultatelor testelor COVID-19, autorităţile s-au mobilizat pentru a lua măsuri.

După ce pe reţelele de socializare, numeroşi sălăjeni au reclamat faptul că în fiecare seară, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău persoanele suspecte de infecţie cu noul coronavirus formează cozi pentru a afla rezultatele testului COVID-19 - aspect despre care a scris şi "Adevărul", autorităţile au decis să ia măsuri.
Astfel, în cursul zilei de luni, 9 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a convocat o întâlnire cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ai celor patru unităţi spitaliceşti din judeţ, pentru a identifica soluţii care să permită o mai bună coordonare şi comunicare între spitalele suport COVID-19 şi Spitalul Judeţean, dar şi facilitarea transmiterii rezultatelor testelor COVID-19 către pacienţi.

În acest context s-a decis înfiinţarea, la nivelul SJU Zalău, a unui call-center prin intermediul căruia rezultatele testelor vor fi comunicate pacienţilor. De asemenea, DSP Sălaj a anunţat că începând din această săptămână rezultatele testelor vor fi comunicate automat către pacienţi sub forma unei scrisori medicale, prin e-mail, cu ajutorul aplicaţiei Corona-Forms.

Având în vedere că foarte mulţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 suferă şi de alte afecţiuni, în cadrul aceleiaşi întâlniri s-a decis ca la etajul al treilea al SJU Zalău să fie amenajate saloane cu o capacitate de 135 paturi, în care aceştia să poată primi îngrijiri medicale de specialitate, în funcţie de patologie.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările