Atenţie ce postaţi pe reţelele sociale! Dosar penal pentru o persoană care a anunţat în mod fals un caz de COVID-19

Atenţie ce postaţi pe reţelele sociale! Dosar penal pentru o persoană care a anunţat în mod fals un caz de COVID-19

În Sălaj nu există cazuri de coronavirus FOTO Arhivă

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, poliţiştii sălăjeni au deschis un dosar penal pentru  zădărnicirea autorităţilor în stăvilirea unor epidemii şi un altul pentru comunicarea de informaţii false.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii sălăjeni au deschis un dosar penal pentru comunicarea de informaţii false privind coronavirusul, după ce pe un grup de socializare din Şimleu Silvaniei a apărut o postare potrivit căreia în oraş ar fi fost înregistrat un prim caz de infectare cu COVID-19.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu, duminică, 15 martie a.c., pentru infracţiunea de comunicare de informaţii false, faptă prevăzută de articolul 404 din Codul Penal. În concret, pe o reţea de socializare socializare a apărut un mesaj că în judeţul Sălaj a fost confirmat primul caz de infecţie  cu noul virus. Actul de sesizare va fi  instrumentat D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Sălaj", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Postarea a fost făcută de pe contul unei femei, însă anchetatorii trebuie să facă verificări pentru a stabili cu exactitate cine este autorul respectivului mesaj.

Acesta este cel de-al doilea dosar penal deschis de către poliţiştii sălăjeni de la declanşarea epidemiei de coronavirus. Primul l-a vizat pe un bărbat de 30 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea autorităţilor în stăvilirea unor epidemii, după ce a minţit autorităţile cu privire la oraşul italian din care a revenit în România.

Potrivit celor mai recente raportări ale Prefecturii, în judeţul Sălaj nu există cazuri confirmate de coronavirus. În carantină se află 75 de persoane, 335 sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, iar 205 au ieşit din izolare. În centrele de carantină din judeţ mai sunt disponibile 34 de locuri.

Mai puteţi citi:

Dosar penal pentru un român venit dintr-o zonă italiană cu coronavirus. Greşeala care îl poate trimite după gratii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: