Atenţie la arderile necontrolate! Se dau amenzi de mii de lei

Atenţie la  arderile necontrolate!  Se dau amenzi de mii de lei

Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei

Incendiile  provocate de nespectarea  măsurilor de igenizare a terenurilor dau bătai de cap pompierilor sălăjeni. Numai în cursul zilei de ieri, aproximativ 16 hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări, în localităţile  Şimleu Silvaniei  şi Guruslău, ca urmare a nerespectării unor  măsuri de către cetăţeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor informaţii furnizate de Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj, în acest an statistica arderilor necontrolate, incendiile de vegetaţie,  indică o creştere semnificativă comparativ cu anii anteriori, de la 44 de incendii în anul 2010 la 152  în acest an.Cele mai multe intervenţii ale pompierilor, pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată au fost înregistrate în luna martie a acestui an – 55.
Persoanele care aprind mirişti intenţionat sau cele care lasă nesupravegheat focul din gospodărie,  riscă  o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei. Trei  sălăjeni au fost sancţionaţi  în ultima perioadă ca urmare a nerespectării  măsurilor de lucru cu focul.

Măsuri de prevenire

În scopul preîntâmpinării apariţiei şi extinderii unor incendii, ISU Sălaj reaminteşte tuturor cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile se va face numai în locuri special amenajate, cu luare a măsurilor ce se impun pentru propagarea focului la vecinătăţi. Focurile deschise, aprinse pentru distrugerea resturilor menajere sau a vegetaţiei uscate  din gospodării sau curţi nu vor fi lăsate nesupraveghete iar renunţarea  la această operaţiune este necesară atunci când condiţiile meteo sunt nefavorabile: vânt puternic şi temperaturi ridicate.  Potrivit ISU Sălaj,  administraţia locală va stabili o zi pe săptămână când este permis a se utiliza focul deschis pentru igienizarea gospodăriilor cetăţeneşti, cu luarea tuturor măsurilor de protecţie la foc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările