Alegeri locale 2016. Septimiu Ţurcaş a fost ales primar în Şimleu Silvaniei. Acesta este judecat pentru abuz în serviciu

Alegeri locale 2016. Septimiu Ţurcaş a fost ales primar în Şimleu Silvaniei. Acesta este judecat pentru abuz în serviciu

Septimiu Ţucaş a câştigat al patrulea mandat de primar FOTO facebook.com/septimiu turcas

Alegeri locale 2016. Liberalul Septimiu Ţurcaş este trimis în judecată într-un dosar ce vizează infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul în funcţie al oraşului Şimleu Silvaniei, liberalul Septimiu Ţurcaş, a câştigat cel de-al patrulea mandat după ce a fost preferat de 4.219 alegători, reprezentând 77,38 la sută din totalul şimleuanilor care au trecut pe la urne.
Ţurcaş este trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, alături de alte şapte persoane, într-un dosar ce vizează infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.
 
Anchetatorii îl acuză pe primar că în anul 2008, în calitate de membru al comisiei de fond funciar, a fost implicat în reconstituirea ilegală a unui drept de proprietate şi ar fi schimbat în mod ilegal şi nejustificat categoria şi calitatea unui alt teren pentru care urma  să fie reconstituit dreptul de proprietate. Acest din urmă teren a fost, mai apoi dezmembrat şi vândut, în scopul dezvoltării unor proiecte imobiliare şi a obţinerii de foloase materiale pentru sine şi pentru alţii. Valoarea totală a daunelor produse astfel oraşului Şimleu depăşeşte 400.000 de lei.
 
Pentru a respecta dispoziţia Curţii de Conturi privind recuperarea unei sume achitate de către Primărie, în 2007, fără bază legală, Ţurcaş s-a înţeles cu unul dintre inculpaţii din dosar să simuleze nişte contracţe de execuţie de lucrări cu o societate, susţin procurorii.
 
Lucrările nu au fost executate, dar au apărut în documente în mod nereal, ca fiind comandate şi recepţionate de către Primăria Şimleu. Instituţia a fost prejudiciată, astfel, cu 25.183 de lei, sumă achitată firmei prin dispoziţia edilului. În 2009, primarul ar mai fi aprobat plata a aproape 30.000 de lei pentru lucrări neexecutate.
 
Dosarul lui Septimiu Ţurcaş se află pe rolul Tribunalului Sălaj.
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările