Alegeri generale 2016 Sălaj. Cine sunt noii parlamentari ai judeţului

Alegeri generale 2016 Sălaj. Cine sunt noii parlamentari ai judeţului

În Sălaj, prezenţa la vot a fost peste media naţională FOTO Andreea Vilcovschi

86.407 de  sălăjeni, adică 43,44 la sută dintre persoanele cu drepte de vot, au ales duminică, 11 decembrie, cei doi senatori şi patru deputaţi care să le reprezinte interesele în următorii patru ani.

Alegeri parlamentare 2016 Sălaj. Potrivit rezultatelor finale anunţate de către Biroul Electoral Judeţean Sălaj, cinci dintre cele opt formaţiuni politice care s-au înscris în competiţia electorală pentru parlamentare au reuşit să atingă pragul electoral de 5 la sută.

Astfel, la Camera Deputaţilor, PSD obţinut 28,86 la sută din voturi, PNL, 26,79 la sută, UDMR, 25,21 la sută, USR 5,35 la sută, ALDE 5,11 la sută, PMP 3,55 la sută şi PRU 3,28 la sută. Acest lucru înseamnă, cel mai probabil, că trei deputaţi în funcţie îşi vor păstra fotoliile de parlamenari pentru încă patru ani. Este vorba despre social-democratul Iuliu Nosa, liberalul Lucian Bode şi udemeristul Seres Denes. În ceea ce priveşte pe cel de-al patrulea sălăjean care va reprezenta interesele Sălajului în Camera Deputaţilor, numele acestuia va fi cunoscut în urma redistribuirii. Şansele cele mai mari le are candidatul USR, Raul Balotă, şi cel al ALDE, actualul deputat, Mirel Taloş.

Alegeri parlamentare 2016 Sălaj

La Senat, cele mai multe voturi au ajuns la candidaţii PSD, care au primit 29,63 la sută dintre voturi. Clasamentul este completat de PNL, cu 26,97 la sută, UDMR, 25,31 la sută, USR, 5,38 la sută, ALDE, 5,02 la sută, PMP, 3,61 la sută şi PRU, 3,41 la sută.
Pesediştii sunt siguri că senatorul în funcţie, Gheorghe Pop, va prinde încă un mandat, în timp ce PMP-iştii speră ca reprezentantul lor, Vasile Lungu, să devină, după redistribuire, senator de Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Sălaj. PSD a colorat Sălajul în roşu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: