Al doilea caz de coronavirus în Primăria Zalău. Ce măsuri au luat autorităţile

Al doilea caz de coronavirus în Primăria Zalău. Ce măsuri au luat autorităţile

Spaţiile Primăriei Zalău sunt dezinfectate FOTO Primăria Zalău

Numărul cazurilor de coronavirus din judeţul Sălaj a ajuns la nouă, după ce un al doilea angajat al Primăriei Zalău a fost confirmat pozitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un alt doilea angajat al Primăriei Zalău a fost confirmat cu coronavirus, la doar două zile distanţă de diagnosticarea primului caz.

Surse din cadrul autorităţilor susţin că ar fi vorba despre un lucrător de la Serviciul Urbanism, internat mai întâi la Pneumologie, iar apoi mutat în secţia Infecţioase. Acesta este cel de-al nouălea caz de COVID-19 în judeţul Sălaj.
După confirmarea primul caz de coronavirus în Primăria Zalău, autorităţile au anunţat că spaţiile instituţiei sunt dezinfectate, iar în perioada 3-17 aprilie, fiecare serviciu va asigura urgenţele privind funcţionarea instituţiei cu un număr minim de angajaţi. Ceilalţi angajaţi vor rămâne acasă, în concediu sau zile libere. Conducerea va fi asigurată prin rotaţie de primar, viceprimari, administratorul public. În cazul unei situaţii de urgenţă, pot fi convocaţi la serviciu oricare dintre angajaţii care nu se află în concediu medical.

În funcţie de rezultatele anchetei epidemiologice, efectuată de Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, pot fi dispuse şi alte măsuri. Potrivit reprezentanţilor DSP, ancheta epidemiologică este în curs, urmând a fi stabiliţi contacţii persoanei confirmate cu Covid – 19, precum şi celelalte măsuri specifice, au precizat oficialii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La nivelul judeţului Sălaj 319 persoane se află în carantină instituţionalizată, iar 1.410 persoane sunt în izolare la domiciliu, aflându-se sub monitorizare.

Mai puteţi citi:

Angajată a Primăriei Zalău, infectată cu coronavirus. DSP a demarat ancheta epidemiologică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: