Ai o cravată de pionier sau alte obiecte de pe vremea comunismului? Află cum poţi primi bani pe ele

Ai o cravată de pionier sau alte obiecte de pe vremea comunismului? Află cum poţi primi bani pe ele

Conducerea Muzeului Judeţean a susţinut vineri o conferinţă de presă (FOTO Olimpia Man)

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău vrea să îşi completeze colecţia cu obiecte reprezentative pentru perioada comunismului şi îi aşteaptă pe colecţionari să dea o mână de ajutor în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Galeria de Artă "Ioan Sima" va avea loc în luna decembrie o expoziţie dedicată perioadei comunismului - "Arta plastică în ideologia comunistă". Vor fi expuse, cu această ocazie, piesele din colecţia muzeului realizate în epocă şi care surprind atmosfera de atunci, dar conducerea instituţiei vrea să insereze în expoziţie şi obiectele pe care le mai au acasă zălăuanii şi sălăjenii. "Adresăm o rugăminte comunităţii de a veni cu obiecte - care pot fi tabloruio, cărţi sau orice alt lucru pe care îl asumă ca fiind simbol al epocii respective", a spus vineri, 16 noiembrie, într-o conferinţă de presă, Corina Bejinariu, managerul Muzeului Judeţean. "Ne-am dori ca, în măsura în care vin asemenea obiecte către noi, ne-am dori ca ele să se regăsească apoi în colecţia noastră, fie ca donaţii, fie - în cazul pieselor reprezentantive - prin achiziţie", a completat managerul.


Cei care vor aduce obiectele până în 14 decembrie le vor putea regăsi în expoziţie. Simbolurile comuniste pot  fi duse la muzeu şi după această dată, ele urmând să fie expuse, dacă sunt reprezentative, în cadrul secţiunii rezervate "Epocii de Aur" din cadrul expoziţiei de bază a Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă, care ar putea fi deschisă publicului în cursul anului viitor.

citeste totul despre: