Agentul 007 de la Ambulanţă

Agentul 007 de la Ambulanţă

Managerul ştie în orice moment unde se află ambulanţele FOTO Arhivă

Consumul mult prea mare de carburant declarat de ambulanţierii sălăjeni l-au făcut pe noul manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj să recurgă la o metodă luată, parcă, din filmele cu James Bond.

A montat, în secret, pe trei dintre maşini sisteme de urmărire prin GPS şi a aflat, astfel, pe unde se... plimbă ambulanţele din dotarea serviciului. „Am găsit ambulanţe la Praktiker, în Cluj, şi prin alte locuri pe unde ne aveau ce căuta”, explică managerul Radu Coste. Pe lângă faptul că şoferilor le-a fost imputat carburantul consumat în aceste curse, acum astfel de sisteme de urmărire prin GPS sunt montate pe absolut toate ambulanţele. „Şoferii ştiu acum asta, iar măsura are deja efecte, prin economii la bugetul pentru combustibil”, declară managerul.

Mai exact, un bilanţ pe primele şase luni ale acestui an arată că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cheltuielile cu carburantul au scăzut cu 7.000 de lei. Coste spune că şi mai mult au scăzut cheltuielile cu întreţinerea parcului auto, economia pe primele şase luni ale anului fiind estimată la 11.000 de lei, după ce contractul – păgubos spune managerul cu atelierul care efectua până acum reparaţiile a fost reziliat şi a fost încheiat un nou contract cu un alt atelier auto. Managerul apreciază că în perioada următoare vor fi economii şi mai mari la acest capitol pentru că noul atelier dă garanţie pe piesele schimbate – ceea ce nu se întâmpla, se pare, pe durata vechiului contract – iar mare parte din defecţiunile ce ar putea apărea în lunile care vin vor fi la piese aflate în garanţie.

Cea mai mare economie a fost posibilă, însă, prin renegocierea asigurărilor CASCO, prin care s-a obţinut un preţ mai mic cu 41.700 de lei. Economii de 28.000 de lei s-au făcut şi la capitolul „alte cheltuieli”, totalul reducerilor de sume fiind calculat la 85.700 de lei.

Problemele cu umflarea cheltuielilor la Serviciu Judeţean de Ambulanţă Sălaj au făcut, de altfel, în urmă cu trei ani, obiectul unui control de la Ministerului Sănătăţii, care s-a lăsat şi cu cercetări efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie - Biroul Teritorial Cluj, managerul de la acea vreme, Ioan Cordea, fiind demis.

Citeşte şi Asistentă de pe ambulanţă, lovită în faţă de prietenii unui pacient. Agresorii au spart şi geamurile autospecialei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările