A renunţat la muzică şi s-a făcut dentist. Fostul solist al trupei „Desperado“ reface zâmbetul pacienţilor într-o clinică de lux din Abu Dhabi

A renunţat la muzică şi s-a făcut dentist. Fostul solist al trupei „Desperado“ reface zâmbetul pacienţilor într-o clinică de lux din Abu Dhabi

Călin Pop a lăsat muzica pentru a se dedica stomatologiei FOTO Arhivă personală

După ce mai bine de 10 ani s-a bucurat de succes alături de colegii săi din trupa de country „Desperado“, Călin Pop a renunţat la showbiz pentru a se dedica profesiei. Absolvent de Stomatologie, fostul solist şi chitarist s-a mutat cu familia în Emiratele Arabe Unite, pentru a lucra ca stomatolog într-o clinică de lux.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscut publicului pentru piese precum "Am cazanul meu", "Beţivan ratat" sau "Fata de la ţară", interpretate pe diverse scene din ţară în perioada în care făcea parte din trupa de country rock "Desperado", zălăuanul Călin Pop (40 de ani) se bucură, de mai mulţi ani, de o carieră de succes în domeniul stomatologiei. Şi-a deschis în oraşul natal o clinică de profil, iar din 2017 trăieşte împreună cu soţia şi cei doi copii în capitala Emiratelor Arabe Unite, fiind un apreciat dentist.

Posibilitatea de a progresa constant

Deşi recunoaşte că decizia de a se muta pe continentul asiatic a fost una îndrăzneaţă, fostul muzician mărturiseşte că propunerea a fost una de nerefuzat, având în vedere posibilităţile de dezvoltare profesionale pe care le-a implicat.

"Întâmplarea a făcut să îl cunosc pe dr. Anas Aloum, unul dintre cei mai buni specialişti în protetică dentară din Emirate şi renumit lector internaţional, care mi-a propus o colaborare pe segmentul de protetică/estetică dentară în cadrul Hikma Medical Center din Abu Dhabi. Dacă mi-ar fi spus cineva în urma cu câţiva ani că voi ajunge să practic stomatologia în Emirate, cel mai probabil nu l-aş fi crezut; însă dacă ţi se iveşte oportunitatea de a lucra alături de o echipa formată din foarte buni specialisti în cazuri stomatologice deosebite, într-una din cele mai bune clinici din Abu Dhabi, una dotată cu aparatură de ultimă generaţie, este greu să refuzi. Aici am mai multe posibilităţi şi libertatea de a-mi pune în practică ideile şi cunoştinţele şi posibilitatea de a lucra frecvent cazuri mari de reabilitări estetice şi funcţionale, care îmi dau posibilitatea de a progresa constant", spune zălăuanul.

Procesul de echivalare a studiilor a fost unul îndelungat şi anevoios, astfel că abia după un an de pregătiri şi examene a putut să înceapă noul capitol al vieţii sale în capitala Emiratelor. La clinica din Abu Dhabi, Călin Pop este implicat în cazurile stomatologice ce vizează reabilitări estetice şi funcţionale cu faţete şi coroane ceramice, proiecte cu aparate ortodontice moderne şi susţine cursuri practice pentru dentişti: "Mă ocup în principal de segmentul de pacienţi străini şi mă bucur de acest lucru, pentru că este o experienţă fantastică să interacţionez zilnic cu oameni din toate colţurile lumii. Bineînteles, întâlnesc şi foarte mulţi romani - este o comunitate mare de români aici - şi imi face placere să îi am ca pacienţi".

Predă cursuri practice pentru medici

În cadrul cursurilor practice pe care le predă în clinică, a implementat o metodă nouă pentru a putea permite medicilor cursanţi să observe îndeaproape intervenţia făcută la dinţii pacientului. "Dispunând de un robot care manevrează o cameră video pozitionată deasupra pacientului şi un sistem de camere amplasat pe ochelarii lectorului, putem oferi un broadcast live de mare rezoluţie, proiectat pe două ecrane distincte. În felul acesta, cursanţii pot vedea în cel mai mic detaliu ceea ce se întâmplă, lucru esenţial într-un curs practic", explică specialistul.

Atât el, cât şi familia sa s-au adaptat repede la viaţa din Emirate. "Ne place căldura şi nu ne deranjează deloc cele 365 de zile de caldură pe an. Iar Abu Dhabi este un oraş în care se petrec lucruri, au loc multe evenimente interesante, de la cele pentru copii, la cele culturale ori sportive pentru adulţi. Este un oras efervescent, cu oameni de toate naţionalităţile, oameni prietenoşi, deschişi, zâmbitori, dornici să te primească cu braţele deschise printre ei. Ne simţim bine aici şi suntem recunoscători", adaugă dentistul.

Îmbină stomatologia cu muzica

Deşi a renunţat la scenă, muzica face parte în continuare din viaţa lui: "Consider că stomatologia, asemeni muzicii, este o artă, având în vedere că trebuie să-i (re)creezi unei persoane zâmbetul. Cred că trebuie să ai un ochi de artist pentru a obţine rezultate finale de excepţie. Stomatologia nu a fost niciodata doar despre funcţionalitate; este despre estetică, în egală măsură, despre a crea frumosul. Mă folosesc zilnice de muzică în stomatologie - de la starea pe care mi-o dă muzica şi care ma ajută atunci când lucrez, până la fundalul sonor de care am nevoie atunci când fac videografie. Videografia este o altă pasiune de-a mea de care sunt tot mai atras în ultima vreme - creez scurte filme în care prezint cazuri medicale sau pur şi simplu orice altceva. În cadrul lor, muzica reprezintă un catalizator esenţial, având rolul de a face mai placută şi deosebită prezentarea şi potenţând fantastic conţinutul video-ului".

Mai puteţi citi:

O româncă luptă pentru un viitor mai bun al copiilor din Kenya

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările