A recidivat la o lună de la eliberare. Pedeapsa primită de un bărbat care a încercat să îşi omoare prietenul cu toporul

A recidivat la o lună de la eliberare. Pedeapsa primită de un bărbat care a încercat să îşi omoare prietenul cu toporul

Agresorul este recidivist FOTO Arhivă

Bărbatul mai are la activ o condamnare cu executare pentru o altă tentativă de omor comisă în urmă cu aproape trei ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 41 de ani din judeţul Sălaj va petrece 4 ani şi 4 luni după gratii, pentru o tentativă de omor comisă în toamna anului trecut, în comuna Ileanda. Agresorul a fost condamnat zilele trecute de către magistraţii Tribunalului Sălaj, soluţia nefiind, însă, definitivă. De asemenea, instanţa i-a interzis o serie de drepturi, printre care şi cel de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de 3 ani, a cărei executare va începe după executarea sau consderarea ca executată a pedepsei închisorii. El a fost obligat să achite Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, acolo unde victima a primit îngrijiri medicale, despăgubiri materiale în valoare de aproximativ 3.600 de lei, cu dobânzile aferente.

Fapta s-a petrecut la doar o lună de la eliberarea condiţionată a inculpatului, acesta aflându-se în vizită la un prieten. Pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit un conflict sponat, musafirul a pus mâna pe un topor şi şi-a lovit gazda cu forţă în zona capului. Potrivit anchetatorilor, leziunile traumatice suferite de victimă au necesitat până la 45 de zile pentru vindecare.

În 2016, sălăjeanul a comis o faptă similară, ce i-a adus o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. A fost eliberat condiţionat anul trecut, pentru ca după doar o lună, să îşi atace amicul din Ileanda.

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: